Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Κυριακής βρέθηκε στο Διδυμότειχο για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς και για την επέτειο της επανάστασης του 1821.

Σύμφωνα με το evros-news.gr ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παρακολουθήσει την μαθητική παρέλαση στην Ορεστιάδα ενώ θα συναντηθεί με τους γονείς των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών.
Στο Διδυμότειχο τον περίμεναν ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Άκης Γεροντόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Χρύσα Μπαχαρίδου.

Βαρύ το κλίμα για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Στην Ορεστιάδα το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ λόγω της συνεχιζόμενης κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. Ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, (που κατάγεται από την Ορεστιάδα) και ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητραιτώδης συμπληρώνουν σήμερα 25 μέρες που βρίσκονται φυλακισμένοι και η αγωνία των συγγενών τους κορυφώνεται.

Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη σε πρόσφατη τηλεοπτική τους συνέντευξη έκαναν έκκληση έτσι ώστε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος. «Μου λείπει το παιδί μου. Θέλω το παιδί μου πίσω. Μετράμε τις μέρες, μια, μια και φαίνεται σαν αιώνας. Η αγωνία είναι ανείπωτη, προσεύχομαι να γυρίσουν τα δυο παιδιά πίσω. Και ο Δημήτρης και ο Άγγελος», είχε δηλώσει η μητέρα του στρατιωτικού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την σύλληψη από τις τουρκικές Αρχές των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, οι κάτοικοι της Ορεστιάδας σε ένδειξη συμπαράστασης διέκοψαν τις εκδρομές προς την Αδριανούπολη, ενώ το παράδειγμα τους ακολούθησαν οι κάτοικοι και από άλλες περιοχές του Έβρου. Μέχρι και σήμερα οι διελεύσεις προς την Τουρκία εξακολουθούν να είναι μειωμένες και πολλές μέρες μάλιστα οι διελεύσεις είναι μηδανικές.

Πηγή: evros-news.gr