Στον αέρα τινάχτηκε η διαδικασία έγκρισης του προτεινομένου από την κυβέρνηση νέου διοικητή του ΕΦΚΑ Στάθη Μαρίνου από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως με σκανδαλώδεις προεκτάσεις αποκαλύπτοντας ότι επί θητείας του κ. Μαρίνου στην ΗΔΙΚΑ (διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του επικεφαλής) ο συνεταίρος του έπαιρνε δουλειές από το δημόσιο οργανισμό με απευθείας ανάθεση.

Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφα που κατέθεσε ο Γιάννης Βρούτσης της ΝΔ, ο κ. Γεώργιος Καρκαλής πήρε μόλις προχθές δουλειά με απευθείας ανάθεση από την ΗΔΙΚΑ ύψους 20.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι στο περασμένο έτος ο κ. Καρκαλής είχε συνεργαστεί και με άλλες συμβάσεις με την ΗΔΙΚΑ. Το θέμα που προέκυψε είναι τεράστιο καθώς όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο προτεινόμενος για τη θέση διοικητή του ΕΦΚΑ Στ.Μαρίνος , ο κ. Καρκαλής δεν ήταν μόνο ο συνεταίρος του αλλά και ο άνθρωπος στον οποίον μόλις χθες ο κ. Μαρίνος μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών της εταιρείας του.

"Αποδεικνύεται ότι ο κ. Μαρίνος, ο οποίος σήμερα προτείνεται για διοικητής του ΕΦΚΑ ήταν ταυτόχρονα σύμβουλος του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ και ταυτόχρονα έδινε δουλειές στον συνεταίρο του" είπε ο κ. Βρούτσης.

Η καταγγελία Βρούτση προκάλεσε αναστάτωση ακόμα και στο κυβερνητικό στρατόπεδο . Τα πράγματα μάλιστα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο κ. Μαρίνος επιβεβαίωσε το ότι ο κ. Καρκαλής είναι ο συνεταίρος του. Προσπάθησε πάντως να διασώσει ό,τι μπορεί λέγοντας ότι ο κ. Καρκαλής έχει εξαιρετικό όνομα ως επαγγελματίας, ότι τις δουλειές δεν του τις έδινε ο ίδιος και ότι τις δουλειές δεν τις έπαιρνε ως εταιρεία αλλά ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Αίσθηση προκάλεσε και η δεύτερη καταγγελία του κ. Τραγάκη πως ο κ. Μαρίνος δεν άφησε καθόλου καλό όνομα από τη θητεία του στη Βουλή: "Περάσατε από τη Βουλή ως τεχνικός σύμβουλος του γραμματέα της Βουλής επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου. Δεν αφήσατε καθόλου καλό όνομα. Σύρατε υπαλλήλους της Βουλής στα δικαστήρια και αθωώθηκαν όλοι" είπε ο κ. Τραγάκης. Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι έχει προκύψει μείζον ηθικό ζήτημα και απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Μαρίνο είπε ότι άλλος στη θέση του δεν θα αποδεχόταν τον διορισμό μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

Στον αέρα ο διορισμός

Κι ενώ όλοι περίμεναν ότι έστω και έτσι ο διορισμός του θα εγκρινόταν από την κυβερνητική πλειοψηφία τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν βολικά για την κυβέρνηση.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα αποχώρησε -άγνωστο γιατί- λίγο πριν από την ψηφοφορία ενώ ακόμα τρεις βουλευτές , οι κ.κ Μπαλαούρας, Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου έδωσαν μεν θετική ψήφο αλλά με ερωτηματικό όπως χαρακτηριστικά είπαν.Η απουσία της κ. Καρακώστα έδωσε χαρακτηριστικά θρίλερ στην ψηφοφορία καθώς το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε ήταν 10 ΝΑΙ, 6 ΟΧΙ και 4 ΠΑΡΩΝ, με συνέπεια η πρόταση Μαρίνου να μην συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία και ο Πρόεδρος της Βουλής να δώσει εντολή στις υπηρεσίες να αναζητήσουν τηλεφωνικά την κα Καρακώστα για να ψηφίσει μέσω κινητού. Η κα Καρακώστα δεν απάντησε ποτέ με τον Νίκο Βούτση να ξανακαλεί τα μέλη της Επιτροπής σε αυριανή συνεδρίαση μόνο για να ψηφίσει η κα Καρακώστα ώστε να εγκριθεί ο διορισμός.