Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία θα έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι έχει καλέσει και θα δεχθεί τον Έλληνα επίτροπο στην Ε.Ε., υπεύθυνο για το μεταναστευτικό και το προσφυγικό, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η συνάντηση αυτή γίνεται καθώς τα τελευταία εικοσιτετράωρα υπάρχει μεγάλη εισροή προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα, γεγονός που έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο χθες έφτασαν στη χώρα 368 πρόσφυγες, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα σε καθημερινή βάση ο αριθμός των προσφύγων που έφτανε στη χώρα ήταν μονοψήφιος.  

Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να κάνει πράξη τις απειλές ότι θα ανοίξει τα σύνορα και θα στέλνει και πάλι τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη. Εάν όντως τα πράγματα έχουν πάρει αυτή την τροπή, τότε οι συνέπειες για τη χώρα μας και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου αναμένεται να είναι πολύ σοβαρές.

Γι' αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να προλάβει την κατάσταση πριν το όλο θέμα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Έτσι ο πρωθυπουργός ζήτησε να συναντηθεί με τον Έλληνα επίτροπο προκειμένου να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να δραστηριοποιηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς που έχουν να κάνουν με το θέμα.  

Φυσικά, η συνάντηση αυτή του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλου γίνεται στη σκιά του σκανδάλου της Novartis, όπου ο Έλληνας επίτροπος εμφανίζεται  ως εμπλεκόμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία.    

Καθώς μάλιστα ο Έλληνας επίτροπος έχει αντιδράσει έντονα στις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και με δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για σκευωρία, η συνάντηση αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλοι περιμένουν ότι ο Δημ. Αβραμόπουλος θα θέσει το θέμα στον πρωθυπουργό.