Πολλαπλά μέτωπα που δεν είναι διαχειρίσιμα από την κυβέρνηση ανοίγει ο κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξακολουθεί να επιμένει στη ρητορική υψηλών τόνων απέναντι στα εθνικά μας θέματα.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, καθώς ήδη ο κυβερνητικός του εταίρος τον έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση, και ενόψει και των κρίσιμων θεμάτων που καλείται η κυβέρνηση να διαχειριστεί, τους δύο Έλληνες αξιωματικούς και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ προκαλούν νέες εστίες έντασης και αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης.

Η διγλωσσία που παρατηρείται στην κυβέρνηση όχι μόνο εκθέτει τη χώρα, αλλά κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαχείριση των κρίσιμων εθνικών μας θεμάτων, με το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να «βράζει» εξαιτίας των ατοπημάτων από την πλευρά των ΑΝΕΛ, που καθημερινά καλούνται οι Συριζαίοι να… καλύψουν.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης είναι και η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ξεκάθαρα τέθηκε για άλλη μια φορά στον Αλέξη Τσίπρα το θέμα της συμπεριφοράς του Πάνου Καμμένου και βουλευτών των ΑΝΕΛ, μιλώντας μάλιστα και για όρια ανοχής από την πλευρά τους.

Η στάση του Καμμένου μπερδεύει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και το Μαξίμου, που επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες εξαιτίας του φόβου της οριακής κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ωστόσο φαίνεται ότι ο Τσίπρας αυτήν τη φορά δέχθηκε τελεσίγραφο σχετικά με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο και την αψυχολόγητη στάση του.