Την απόφαση να ορίσει δοτούς πραγματογνώμονες και όχι να ακολουθήσει την τυπική διαδικασία κλήρωσης από τον πίνακα πραγματογνωμόνων του Πρωτοδικείου έλαβε η εξεταστική επιτροπής της Βουλής για την Υγεία κατόπιν της σχετικής πρότασης ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ενώ η αποφαση για διορισμό πραγματογνωμόνων ελήφθη μόλις χθες -την Τετάρτη είχε αποκαλυφθεί η Πολάκειος λογιστική και η διπλομέτρηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να βγει το έλλειμμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ- επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρωινό ρεπορτάζ του parapolitika.gr η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση όχι απλώς αρνούμενη την κλήρωση αλλά έχοντας και έτοιμα τα ονόματα των "ικανότερων" ορκωτών λογιστών του Σώματος Ορκωτών Λογιστών.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι ναι μεν δεν αμφισβητεί το κύρος του ΣΟΛ αλλά ότι για λόγους τάξεως και όπως γινόταν πάντα θα πρέπει να γίνει κλήρωση μεταξύ των πραγματογνωμόνων που βρίσκονται στον πίνακα του Εφετείου.

Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση της Ν.Δ αλλά αντέτεινε ότι υπάρχει "εξαιρετική περίπτωση" ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει γρήγορα την αλήθεια , εξ ου και πρέπει να αποφευχθεί η γραφειοκρατία και η παρέμβαση δικαστικού οργάνου.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον διορισμών των ορκωτών λογιστών κ.κ Νάκου και Σίκα πέρασε με συνοπτικές διαδικασίες με τους δύο πραγματογνώμονες να έχουν περιθώριο ενός μήνα για να αποτυπώσουν την οικονομική κατάσταση του ΚΕΕΛΠΝο λαμβάνοντας υπ'όψιν τους όλους τους διαθέσιμους απολογισμούς και τα στοιχεία των τραπεζών.

Παρά το γεγονός ότι ακόμα και η διαδικασία που επελέγη απαιτεί σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα η κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε με το "εισαγγελείς είμαστε εμείς".