Σοβαρές διεργασίες φαίνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό µε ορίζοντα τις επερχόµενες κάλπες αλλά και την επόµενη ηµέρα, που θα προκύψει αµέσως µετά τις εκλογές. Οι διεργασίες δεν αφορούν µόνο τον χώρο της Κεντροαριστεράς, έτσι όπως αυτή εκπροσωπείται σήµερα από το Κίνηµα Αλλαγής και τις συνιστώσες του.

Αντιθέτως, σχετικές διεργασίες, µε την ενθάρρυνση µάλιστα του Μαξίµου, διαπιστώνονται στον χώρο της ∆εξιάς.

Συγκλίνουσες πληροφορίες, στις οποίες µάλιστα επικεντρώνει την προσοχή του το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίµου, αναφέρουν µε νόηµα ότι δεν θα πρέπει να αποκλείονται ανακατατάξεις στον δεξιό χώρο.

Εξέλιξη που σε κάθε περίπτωση τυγχάνει της ενθάρρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού η συγκρότηση πολιτικού σχηµατισµού δεξιότερα της Ν.∆. θα έχει σαν αποτέλεσµα τον περιορισµό της προοπτικής αυτοδυναµίας από τη Νέα ∆ηµοκρατία.

Κάτι που στις εκλογές, σύµφωνα µε την ηγετική οµάδα του ΣΥΡΙΖΑ, θα σήµαινε και λιγότερες έδρες για τη σηµερινή αξιωµατική αντιπολίτευση, που θα ήταν υποχρεωµένη µετεκλογικά να στραφεί όχι απλώς σε ένα, αλλά ακόµη και σε δύο κόµµατα προκειµένου να µπορέσει να σχηµατίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα στηρίζει την κυβέρνησή της.

∆εδοµένου δε ότι η Ν.∆. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε µία τέτοια περίπτωση δεν έχουν δυνατότητα να στραφούν στη Χρυσή Αυγή, το κλίµα κυβερνητικής αστάθειας που θα επικρατούσε κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εντολών θα ενίσχυε άµεσα τον ρυθµιστικό ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση µίας επόµενης κυβέρνησης συνασπισµού.

*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας