Λίγα εικοσιτετράωρα κράτησε όπως φαίνεται το εμπάργκο που είχαν επιβάλει τα κυβερνητικά στελέχη στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.

Πλέον και αφού έχουμε απομακρυνθεί χρονικά από το συμβάν της Τούμπας με τον οπλοφόρο ομογενή επιχειρηματία, οι σχέσεις των δύο πλευρών, όπως προκύπτει από καλά ενημερωμένες πηγές, έχουν αποκατασταθεί πλήρως.

Συγκεκριμένα εκτός από τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, που από την πρώτη στιγμή στάθηκε στον πλευρό του κ. Σαββίδη, εσχάτως ξανάνοιξε ο δίαυλος επικοινωνίας που διατηρούσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι εκτός από τις εξελίξεις στα ποδοσφαιρικά, οι κυβερνητικοί συζητούν με τον ομογενή επιχειρηματία και το σενάριο της δημιουργίας πολιτικού φορέα, ο οποίος θα μπορέσει να αναχαιτίσει την πιθανότητα της αυτοδυναμίας της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου θεωρούν ότι μόνο που μπορεί να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα είναι ο Ιβάν Σαββίδης, που ως γνωστόν έχει κάνει κάποιες συζητήσεις, που είχαν ως αντικείμενο την ίδρυση ενός νέου δεξιού, πατριωτικού κόμματος.


ΣΧΕΤΙΚΟ.: Πάντως ανεξάρτητα από τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί και η πληροφορία που θέλει τον Ιβάν Σαββίδη, να έχει ρίξει «γέφυρες» και προς την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό είναι ενδεικτικά τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Έθνος» που ως γνωστόν εκδίδεται από την εταιρεία Dimera, συμφερόντων του ομογενούς επιχειρηματία.