Η τουρκική προκλητικότητα, το θέμα των δυο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, οι εξελίξεις στο Σκοπιανό αλλά και τα θέματα που αφορούν την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Φυσικά η συνεδρίαση γίνεται στη σκιά των δηλώσεων του Καμμένου, ο οποίος χαρακτήρισε «τρελό» τον Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είπε ότι οι δύο Έλληνες μπορεί να μείνουν στις φυλακές της Αδριανούπολης από ένα μήνα έως 15 χρόνια.

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να ακολουθήσει τον δρόμο των ακραίων δηλώσεων και της πόλωσης με δηλώσεις τύπου «ο άνθρωπος έχει τρελαθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την πολιτική αντιπαράθεση. Γι' αυτό άλλωστε χθες υπήρξε και η δήλωση ότι η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο, ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί σε όλες τις κινήσεις που έχει κάνει προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, ενώ θα ενημερώσει τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχαν ο Ντόναλντ Τουσκ και ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Ταγίπ Ερντογάν στη Βάρνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αναμένεται να αναφερθεί στις συνομιλίες που είχε στα Σκόπια αλλά και στη Βιέννη για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, στα προβλήματα που βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα και στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της οικονομίας, οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφράσει την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα τελειώσει η περίοδος των μνημονίων και θα τονίσει ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στο να πάρει και μια καλή διευθέτηση για το χρέος.