Με την επίσκεψή του στη φρεγάτα «ΛΗΜΝΟΣ», που εκτελούσε καθήκοντα «φυλακής σκοπούντος» πλοίου (=πλοίου αμέσου ετοιμότητος) του Στόλου κάπου στις Κυκλάδες, ολοκλήρωσε το σημερινό πρόγραμμα των επισκέψεών του σε μονάδες αιχμής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αφενός για να τις γνωρίσει ενδεικτικώς και εκ του σύνεγγυς, αφετέρου δε να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό τους ενόψει της Αναστάσεως του Κυρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της φρεγάτας «ΛΗΜΝΟΣ» ο ΑΝΥΕΘΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η χώρα μας είναι μια χώρα ειρηνική. Είναι μια χώρα η οποία θέλει να προάγει την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια χώρα σταθερότητας και διεκδικεί τη συνεργασία με τις γειτονικές και ευρύτερα τις άλλες χώρας της περιοχής. Οφείλω να επαναλάβω, δεν διεκδικούμε τίποτε που δεν μας ανήκει. Αυτό, όμως, που μας ανήκει ως χώρα, που είναι κατοχυρωμένο από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συνθήκες, το υπερασπιζόμαστε. Είμαστε αποφασισμένοι να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβουλή, διότι πέρα από το ότι είμαστε μια χώρα της ειρήνης, ταυτόχρονα είμαστε και μια χώρα που ξέρει να προστατεύει τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα».

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη φυλάκιση των δύο στελεχών του Στρατού Ξηράς στη φυλακή της Αδριανουπόλεως στην Τουρκία, τόνισε τα εξής: «Γνωρίζω και γνωρίζετε ότι η σημερινή μας συνάντηση συμπίπτει με την πέραν του ενός μηνός κράτηση δύο συναδέλφων σας, δύο στρατιωτικών στελεχών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Πρόκειται για ένα διασυνοριακό περιστατικό, δεν μπαίνω στις λεπτομέρειες οι οποίες σας είναι γνωστές, που θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την πρώτη στιγμή με μια απευθείας συνεννόηση, όπως από τη μεριά μας υπήρχε η σχετική πρωτοβουλία και στο πρόσφατο και στο πιο μακρινό παρελθόν τέτοια περιστατικά αντιμετωπίζονταν όντως με μια συνεννόηση των δύο πλευρών».

Προηγουμένως, σήμερα το πρωί, ο ΑΝΥΕΘΑ, συνοδευόμενος πάντα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ επισκέφτηκαν την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο, όπου τους υποδέχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με το προσωπικό της 331 Μοίρας Παντός Καιρού «Θησεύς», πιλότους και τεχνικούς, οι οποίοι ήταν εκεί εκτελώντας αποστολή ετοιμότητος και καλύπτοντας ολόκληρο το Κεντρικό Αιγαίο (και όχι μόνο).