Τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν την περίοδο των μνημονίων καταδίκασε για μια ακόμα φορά η Λαϊκή Ενότητα, σημειώνοντας πως εξαιτίας αυτών καταστράφηκε η ελληνική αγορά εργασίας.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ, το γεγονός ότι η Ελλάδα υπέστη το ισχυρότερο σοκ μεταξύ των 37 πιο αναπτυγμένων οικονομιών του κόσμου, το αναγνωρίζει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην τελευταία εξαμηνιαία έκθεσή του.

Όπως υπογραμμίζει η ΛΑΕ, το ΔΝΤ «εκτιμά ότι η ελληνική αγορά εργασίας καταστράφηκε, προτείνοντας όμως… τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών που την κατέστρεψαν», προσθέτοντας ότι οι αμοιβές στους εργαζομένους μειώθηκαν δραματικά, πέφτοντας κάτω από το 50% του μέσου ημερομισθίου των χωρών της ευρωζώνης.

«Ο κατήφορος θα συνεχιστεί όσο παραμένουν σε ισχύ οι αντιλαϊκοί μνημονιακοί νόμοι που σκοπό έχουν ακριβώς την εξαθλίωση του εργατικού δυναμικού και την παροχή εργασίας με μισθούς-"φιλοδωρήματα", κάτω από τα όρια της φτώχειας» προσθέτει η Λαϊκή Ενότητα.

Καταλήγοντας, η ΛΑΕ σημειώνει πως «μοναδική λύση αποτελεί ο ξεσηκωμός της κοινωνίας και η ακύρωση των "δηλητηριωδών συνταγών" που έχουν επιβάλλει οι "θεσμοί", η τρόικα, με τη σύμφωνη γνώμη των εθελόδουλων παλαιομνημονιακών κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».