Στο πολιτικό σύστημα υπάρχει ένα ζήτημα αξιοπιστίας καθώς διαφέρουν λόγια και πράξεις είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λιαργκόβας τόνισε πως οι πολιτικές που εφαρμόζονται είναι φιλελεύθερες και όχι σοσιαλιστικές. Ανέφερε πως καλό είναι το πολιτικό σύστημα να χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό κάτι που δεν γίνεται.

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής «η κυβέρνηση θα μαζέψει 20 δισεκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα των ΔΕΚΟ και φορέων του δημοσίου τα οποία θα πάνε ως μαξιλαράκι στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Σημείωσε δε πως τα χρήματα αυτά δεν θα είναι στη ρευστότητα.  

Ο κ. Λιαργκόβας τόνισε πως δεν η κυβέρνηση δεν επιλέγει την πιστοληπτική γραμμή επειδή δεν θέλει κάτι τέτοιο ενώ είπε ότι θα υπάρχει εποπτεία και όχι καθαρή έξοδος της χώρας από τα μνημόνια.

Παράλληλα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα του 2020. Μιλώντας για την ύφεση ο κ. Λιαγκόβας σημείωσε πως «η ύφεση τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι μεγάλη και η χώρα είναι πρώτη σε ύφεση σε διάρκεια χρόνου», ενώ διερωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να πάρει μπροστά η οικονομία με τέτοια φορολογική επιβάρυνση και τόσο υψηλές κρατήσεις».

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Λιαργκόβας δήλωσε πώς « η πρώτη περίοδο της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε καταστροφικά αποτελέσματα στην οικονομία» και σημείωσε πως «είχε δει δύο φορές τον πρωθυπουργό…», ενώ για τον Γιάνη Βαρουφάκη είπε πως «δεν έλεγε ποτέ τις απόψεις του».

Τέλος, ο κ. Λαργκόβας απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κούρεμα καταθέσεων.