Απροκάλυπτη παρέμβαση από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο είχαμε πριν από λίγο με δήλωσή του σχετικά με την απονομή δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Παρασκευόπουλος σε ρόλο αυτόκλητου νομικού συμβούλου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έσπευσε να σχολιάσει το αίτημα που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΚ για εξαίρεση του δικαστή Δ. Σκουτέρη, από την εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ, με το χαρακτηριστικό σχόλιο «ένα κλασικό τέχνασμα των διαδίκων είναι να προσπαθούν να τον εμπλέξουν στη μάχη ως «φίλο», «αντίπαλο» κλπ, κι έτσι να τον εξουδετερώσουν».  

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος ενεργώντας σαν «συνήγορος» του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε το σχόλιο της ομάδας της Θεσσαλονίκης ως «ευπρεπές». Έχοντας κατηγορήσει την ΑΕΚ για μεθόδευση εξουδετέρωσης του αθλητικού δικαστή Δ. Σκουτέρη.  

Αξίζει  να σημειωθεί ότι ο κ. Παρασκευόπουλος, εκτός από  πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είναι και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής που εξετάζει την υπόθεση του σκανδάλου Novartis.  

Ειδικότερα, η δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου έχει ως εξής:  

«Ο δικαστής εκπληρώνει την αποστολή του, ενεργώντας ως αμερόληπτος τρίτος. Ένα κλασικό τέχνασμα των διαδίκων είναι να προσπαθούν να τον εμπλέξουν στην διαμάχη ως «φίλο», «αντίπαλο» κτλ. και έτσι να τον εξουδετερώσουν.

Αυτή την εξουδετέρωση επιχειρεί προφανώς να μεθοδεύσει το αίτημα εξαίρεσης κατά του αθλητικού δικαστή Δ. Σκουτέρη που κατέθεσε η ΑΕΚ. Ευτυχώς το άμεσο σχόλιο του ΠΑΟΚ ήταν ευπρεπές. Βασικό όμως είναι η κακή αρχή να μην έχει συνέχεια: Οι διάδικοι, εμπλεκόμενοι κλπ να σέβονται την δικαιοσύνη και να μην την καταγγέλλουν σε κάθε βήμα».