Ήταν ένα μυστικό γεύμα, που έβγαλε ειδήσεις. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, συνέφαγε με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγ γέλη Μεϊμαράκη, τη Μεγάλη Τρίτη, στο εστιατόριο «L’ Abreuvoir» στο Κολωνάκι. Το μενού ήταν ν στίσιμα λόγω του Πάσχα και η συ ζήτηση πολιτική εφ’ όλης της ύλης. «Έχω ολοκληρώσει τον κύκλο μου», φέρεται να είπε, κάποια στιγμή, ο κ. Μεϊμαράκης στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Επειδή βλέπω την αγωνία σου για την ανανέωση, μπορώ, αν χρειαστεί, και να σε διευκολύνω.

Απελευθερωμένος, θα δώσω τη μάχη για την παράταξη από όποιο μετερίζι κρίνεις σκόπιμο ότι μπορώ να προσφέρω», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. όμως τον ρώτησε: «Αλήθεια το θέλεις;». Δεν ελήφθη οριστική απόφαση για το αν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος ή όχι στις επόμενες εκλογές. Άλλωστε, είναι νωρίς ακόμη και για τις δύο πλευρές να πάρουν τις αποφάσεις τους. Ο χρόνος και το περιβάλλον των εκλογών θα παίξουν τον καθοριστικό ρόλο και ως προς τη δοσολογία του «παλιού» με το «νέο». Ο πρόεδρος της Ν.Δ., όπως συνέβη και με τους προκατόχους του, θα θέλει να δώσει το δικό του στίγμα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Αυτό που φαίνεται να μην ισχύ ει πλέον είναι το σενάριο σύμφωνα με το οποίο ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκης θα έμπαινε επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του εκλογικού συνεδρίου ή θα ήταν ο «στρατηγός» του προ εκλογικού αγώνα της Ν.Δ.
*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας