Κόλαφος για την Τουρκία είναι το ψήφισμα ευρωβουλευτών από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αφορά στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη.

Το ψήφισμα θα συζητηθει την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  και όπως αποκάλυψε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, θα είναι ιδιαίτερα σκληρό για την κυβέρνηση Ερντογάν.

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται σε καταχρηστική κράτηση των Ελλήνων στρατιωτών και ζητά από την Τουρκία να απελευθερωθούν, όπως αποκάλυψε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΘΗΝΑ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ 15'», που υποστηρίζεται από το Europe Direct του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος είναι να ασκηθεί πίεση στον Ερντογάν και να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί στην πατρίδα μας, τόνισε ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» και κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Ερωτηθείς για την στάση του Κινήματος Αλλαγής στο Σκοπιανό μετά την ανάληψη του τομέα εξωτερικών θεμάτων από τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται υπέρ μιας λύσης στο ζήτημα, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Εμείς δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα. Κοινή στρατηγική θέση μας είναι αυτή που αναγράφεται στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ».

Στο ίδιο θέμα, τόνισε ότι ο κ. Καμμένος είναι το alter ego του κ. Τσίπρα και δεν είναι τυχαίο ότι συνεργάστηκαν -χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση «una faccia una razza». To κορυφαίο στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής είπε ότι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα η παρουσία Καμμένου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και αποδοκίμασε την ανάρτηση στο twitter του τραγικού γεγονότος με την απώλεια του σμηναγού Μπαλταδώρου στο Αιγαίο.

«Γι' αυτή την κυβέρνηση και για τον κ. Καμμένο δεν υπάρχει πάτος» είπε χαρακτηριστικά.