Επίθεση στην κυβέρνηση για τα περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο αλλά και ειδικά στον συγκυβερνώντα Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγορώντας ειδικά τον δεύτερο για εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων με σκοπό την κομματική του διάσωση.

Μιλώντας την Κυριακή στην Kontra News, ο Θ.Θεοχαρόπουλος ανέφερε πως «η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα είναι απαράδεκτη. Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία χειροτέρεψαν σε όλα τα επίπεδα μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην χώρα μας, μια αποτυχημένη επίσκεψη με επικίνδυνη επιπολαιότητα στους χειρισμούς της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας φέρει ευθύνη, καθώς ανέχεται και καλύπτει τις άστοχες και επικίνδυνες ενέργειες του Υπουργού Εθνικής Άμυνας».

«Τα εθνικά θέματα έχουν μετατραπεί σε προϊόν εκμετάλλευσης από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο με στόχο την κομματική του διάσωση. Πρόκειται για εθνικά επικίνδυνη στάση, καθώς στα ελληνοτουρκικά μία σπίθα μπορεί να ανάψει τη φωτιά» τονίζει.

Όσον αφορά την διαπραγμάτευση για την εποχή μετά το μνημόνιο, ο Θ.Θεοχαρόπουλος απαντά ως εξής σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει καθαρή έξοδος: «Καθαρή έξοδος από πού; Από τη διαρκή και σκληρή επιτροπεία;»

«Η καθαρή έξοδος από την κρίση είναι η νέα αυταπάτη του 2018» αναφέρει. «Η υπογραφή της κυβέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια πενταετία σημαίνει υπερφορολόγηση και διαρκής έλεγχος. Διαπραγμάτευση δεν σημαίνει παράδοση άνευ όρων σε μία νεοφιλελεύθερη ατζέντα. Η κοινωνία σήμερα δεν τα βγάζει πέρα, τα νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, το βιοτικό επίπεδο συνεχώς υποβαθμίζεται, οι ελεύθεροι επαγγελματίες πνίγονται από το άδικο ασφαλιστικό και φορολογικό. Οι εργασιακές σχέσεις χειροτερεύουν, οι μισθοί μειώνονται, και οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να επωμίζονται τα βάρη της κρίσης. Η δε νέα γενιά βρίσκεται σε απόγνωση. Έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να υπάρξει με τις σημερινές ασκούμενες πολιτικές. Απαιτείται αλλαγή πορείας. Γενναίες προοδευτικές τομές παντού και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας» τονίζει.