Τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να απασχόλησει το θέμα των εμπρηστικών συνθημάτων του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά. Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις δύο το μεσημέρι και παρά το γεγονός ότι το θέμα του κ.Φωκά δεν είναι στην ημερήσια διάταξη αρκετά από τα μέλη της Διάσκεψης δηλώνουν ανοιχτά την πρόθεσή τους να θέσουν το ζήτημα στο τραπέζι ζητώντας την λήψη πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων.

Η άποψη πως όσα ακούστηκαν από τον κ. Φωκά είναι απαράδεκτα και δεν συνάδουν με το κοινοβουλευτικό ήθος είναι πλέον διάχυτη στη Βουλή, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του parapolitika.gr ήδη ένας εκ των Αντιπροέδρων της Βουλής ετοιμάζει έγγραφο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ζητώντας παραπομπή του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων στην επιτροπή κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και παραδειγματική τιμωρία του.

Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς.

Στο κείμενο της επιστολής του ο κύριος Καρράς υποστηρίζει ότι τα όσα ακούστηκαν από τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων είναι προσβλητικά για το κοινοβούλιο και με δεδομένο ότι το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη δεν στηλίτευσε τη συμπεριφορά του ζητεί από τον Πρόεδρο της Βουλής να επιβάλει τα οριζόμενα και προβλεπόμενα στον κώδικα δεοντολογίας.