Ξεκάθαρη διάψευση, με αρκετή δόση χιούμορ, έρχεται από τη Νέα Δημοκρατία για δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» το οποίο αναφέρεται σε συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και μάλιστα στο σπίτι του τελευταίου.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή παραπολιτική στήλη της «Εφημερίδας των Συντακτών», ένας ευφάνταστος δημοσιογράφος που υπογράφει ως ΚΠ, όχι μόνον ισχυρίζεται ότι εθεάθησαν στην πολυκατοικία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ.Σημίτη, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά προχωρεί και σε πολιτικές ερμηνείες της συνάντησης που υπονοεί ότι έγινε.

Οι ίδιες πηγές σχολιάζουν, με χιούμορ, ότι η πρωταπριλιά πέρασε πριν από 19 μέρες, και επειδή όλα τούτα ουδέποτε συνέβησαν, παρά μόνον στο μυαλό του εν λόγω δημοσιογράφου, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ έστειλε επιστολή στην ΕΦΣΥΝ ζητώντας την άμεση αποκατάστασης της αλήθειας, πόσο μάλλον όταν υποτίθεται ότι η ΕΦΣΥΝ πολεμά τα fake news και σήμερα με αποκλειστική ευθύνη της διέσπειρε και στο διαδίκτυο ένα χονδροειδέστατο ψέμα, καταλήγουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.