Την προχειρότητα του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και την πολιτική ατολμία της κυβέρνησης στη συνολική διαχείριση του Προσφυγικού-Μεταναστευτικού, κατέδειξε με παρέμβαση του στη Βουλή των Ελλήνων, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι συμπληρώνονται 9 μήνες από τότε που προαναγγέλθηκε από την Κυβέρνηση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι σε πολλά σημεία είναι πρόχειρα γραμμένο.

Στη συνέχεια, ο βουλευτής Β’ Αθηνών επεσήμανε ότι η Κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύθηκε τα «δύο χρόνια νηνεμίας», προκειμένου να εξομαλύνει την κατάσταση στα νησιά, με αποτέλεσμα , σήμερα, που οι ροές αυξάνονται, να έχει καταφέρει με τις επιλογές της να είναι «ανοιχτά και τα δύο μέτωπα, και του Έβρου και των νησιών».

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε πως είναι αναγκαία η αξιοποίηση του νομικού οπλοστασίου που βρίσκεται στη διάθεση της χώρας για την επιστροφή παράνομων μεταναστών. «Στηρίζουμε την Κοινή Δήλωση και πιστεύουμε σε αυτήν την πολιτική. Χρειάζεται, όμως, εντατικοποίηση της πολιτικής των επιστροφών, καθώς δεν αρκούν μόνο οι οικειοθελείς επαναπατρισμοί μεταναστών», κατέληξε χαρακτηριστικά.