Εμφανέστερες γίνονται οι εντάσεις μέσα στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τη ρύθμιση σε νομοσχέδιο που θα δίνει και σε ομόφυλα ζευγάρια την δυνανότητα αναδοχής παιδιών.

Στη σύγκρουση μπήκε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιτέθηκε σε όσους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν με τη ρύθμιση, κατηγορώντας τους, ουσιαστικά, πως περιορίζονται στο να «λειτουργούν με βάση τις κομματικές τους πελατείες».  

Επιπλέον, ωστόσο, μετά την επιστολή δέκα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφραζαν αντιρρήσεις, ήρθε την Τρίτη νέα επιστολή από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για να εγείρει «ερωτήματα» σχετικά με την σκοπιμότητα της ρύθμισης.

Την επιστολή συνέταξε η βουλευτής Γεωργία Γεννιά και συνυπογράφουν οι Γιώργος Ντιζμάνης και Ιωάννης Καραγιάννης.

Υποστηρίζουν ότι η ελληνική κοινωνία «δεν είναι έτοιμη να αποδεχθεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα» και ρωτούν «γιατί προκρίνεται η λύση αυτή, τη στιγμή που δεν έχει επιλυθεί αρμοδίως το ζήτημα της σύναψης γάμου, εφόσον ο Αστικός Κώδικας δεν έχει τροποποιηθεί και ισχύει ως έχει ως προς το θέμα αυτό;» και «γιατί, εφόσον το επιθυμεί η Κυβέρνηση, δεν ανοίγει επιτέλους σοβαρά τη συζήτηση περί δυνατότητας τέλεσης γάμου ομοφύλων; Να εξετάσει έτσι και την ωριμότητα ή τις ανοχές και αντοχές της κοινωνίας».

«Δεν πρέπει να αφομοιώσει η ελληνική κοινωνία πρώτα αυτήν την αλλαγή, εφόσον επισυμβεί, και μετά να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο; Αυτή τη στιγμή πάμε σχεδόν εκβιαστικά να εφαρμόσουμε πρωθύστερο σχήμα» υποστηρίζουν.

Βουλευτης Καραγιαννιδης: Να παραιτηθεί όποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με το νομοσχέδιο 

Ο Χρήστος Καραγιαννίδης από τους «53» αντέδρασε και τοποθετήθηκε δημοσίως, ζητώντας σε όσους διαφωνούν να παραιτηθούν και στέλνει μήνυμα σε όσους συνέταξαν επιστολή κατά της διάταξης.

«Ενημερωτικά το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια είναι τρίπτυχο μιας άλλης πολιτικής παράταξης» γράφει ο κ. Καραγιαννίδης στο Facebook και αναφέρει “εάν δε συμφωνείτε με την "πολιτική απόφαση του ιδρυτικού του συνεδρίου {....} μπορείτε να παραιτηθείτε και να δοκιμάσετε την τύχη σας σε άλλα πολιτικά κόμματα που είναι πιο κοντά στις δεξιές και συντηρητικές θέσεις σας».

Πηγές Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ: Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει - Δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τα ζευγάρια σε κατηγορίες

Την ίδια ώρα, οι αλλαγές που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας στη διαδικασία της υιοθεσίας και της αναδοχής παιδιών, συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εισήγηση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν και οι ενστάσεις που διατυπώνουν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για σημεία του νομοσχεδίου.

Κατά την εισήγησή της η κ. Φωτίου ανέφερε ότι στην αναδοχή παιδιών θα τίθενται συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις και τόνισε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να προωθηθεί η αποϊδρυματοποίηση των παιδιών.

"Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει γιατί αποτελεί ταυτοτική θέση του κόμματος. Ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου και δεν γίνεται να διαχωρίζουμε τα ζευγάρια σε κατηγορίες, είναι λάθος να επικεντρώνεται εκεί το ενδιαφέρον και όχι στο θέμα της αναδοχής και της αποσυμφόρησης των ιδρυμάτων, που αποτελεί πράγματι κοινωνική πληγή", υπογράμμισαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πηγές της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως στο ζήτημα της αναδοχής "θα αναζητήσουμε ευρύτερες πολιτικές συγκλίσεις σε όσους ασπάζονται τις ιδέες του κοινωνικού φιλελευθερισμού, όπως είναι τα κόμματα της Σοσιαλδημοκρατίας και του Κέντρου αλλά και στο χώρο της ευρωπαϊκής Δεξιάς".