Τρεις προτεραιότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα με την Τουρκία, ανέδειξε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι ένα θέμα είναι το αξιόμαχο του στρατού. «Δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία. Δεν το επιτρέπει ούτε η ΕΕ ούτε το ΝΑΤΟ. Αυτό που μπορεί να γίνει είναι ένα θερμό επεισόδιο κάποιων ωρών, ίσως και όχι από ατύχημα αλλά και από την πρόθεση κάποιου στρατηγού από απέναντι. Μιλάμε για ένα θερμό επεισόδιο και εκεί πρέπει οι ελληνικές δυνάμεις να είναι έτοιμες να απαντήσουν. Άρα χρειαζόμαστε ενίσχυση των όπλων μας» είπε ο κ. Θεοδωράκης.

Το δεύτερο στοιχείο επεσήμανε πως είναι η εξομάλυνση των σχέσεων με την Τουρκία. Ως τρίτο προέβαλε τις εκκρεμότητες με την Τουρκία που πρέπει να αντιμετωπιστούν από διεθνή δικαστήρια αφού υπάρξει εθνική συνεννόηση. Ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε λάθος το ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει φέρει ακόμη στη Βουλή την πρόταση του Ποταμιού για συγκρότηση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας. «Ο Πρωθυπουργός μου είπε "Πάμε! Τις επόμενες εβδομάδες θα το φέρω στη Βουλή" και από τότε... σιγήν ιχθύος» σημείωσε.

Σχολιάζοντας την υπόθεση των φρεγατών, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι «για άλλη μια φορά και χωρίς όριο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παίζουν με τα νεύρα μας. Δεν γίνεται σε ένα θέμα που καίει την ασφάλειά μας να μην υπάρχει σαφέστατη θέση. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη με τον κ. Κουβέλη και με όλη τη συνέχεια. Γιατί δεν ήταν μόνο οι φρεγάτες. Προφανώς ήταν τα δύο μεγάλα όπλα αλλά ήταν και η τοποθέτηση του Μακρόν στο πλευρό μας. Το έχει κάνει βέβαια λεκτικά ο Μακρόν, έχει στείλει αυστηρά μηνύματα στην Τουρκία αλλά εδώ βλέπουμε ότι το μεγάλο πρότζεκτ που θα έπρεπε να ήταν η συνεργασία μας για την ασφάλεια στο Αιγαίο, ναυαγεί. Και θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε να σταλεί ένα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το ΝΑΤΟ για τη συνέχιση της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών.