Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο 48χρονος σήμερα, πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού και γιος του μεγαλοεπιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, όχι μόνο φλερτάρει με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σχετική πρόταση προς τον κ. Κόκκαλη ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου και κομιστής ήταν ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα και σύμβουλός του επί των Οικονομικών.

Οι σχέσεις του Π. Κόκκαλη με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού περιγράφονται στο δημοσίευμα ως εξαιρετικές. «Είναι άλλωστε γνωστή η σχέση που διατηρεί η οικογένεια Κόκκαλη με το στενό περιβάλλον αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Σχέση η οποία εδραιώθηκε πολλαπλώς με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το 2015. Λίγους μήνες μετά την εκλογή του, τον Μάιο του 2015, ο κ. Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα διάλεγαν για να γιορτάσουν τα γενέθλια του πρωτότοκου γιου τους τον χώρο της Οργάνωσης Γη (στο Πάρκο Τρίτση), όπου εδρεύει η πρωτοποριακή ΜΚΟ του Πέτρου Κόκκαλη. Το πολύωρο πηγδαδάκι του πρωθυπουργού με τον Πέτρο Κόκκαλη, παρουσία των Αλέκου Φλαμπουράρη και Νίκου Παππά, δεν είχε μείνει ασχολίαστο» γράφει στο ρεπορτάζ της η Κατερίνα Γαλανού, η οποία υπενθυμίζει και το γεγονός ότι παραμονές του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 υπουργική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις στις εγκαταστάσεις της Intracom στην Παιανία με τα στελέχη της επιχείρησης και είχαν μιλήσει στους εργαζομένους εξηγώντας γιατί πρέπει να στηρίξουν το «Οχι».

O ίδιος πάντως σχολίασε με άκρως ειρωνική διάθεση το δημοσίευμα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook γράφοντας.