Τριήμερη επίσκεψη στη Θράκη, με υψηλούς πολιτικούς και εθνικούς συμβολισμούς, ξεκινάει ο Κώστας Καραμανλής. Η άτυπη περιοδεία του πρώην πρωθυπουργού θα έχει ως πρώτο σταθμό το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς–Λευκίμης–Σουφλίου, συνοδεία του βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιου Δημοσχάκη, ο οποίος είχε γίνει αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επί της διακυβέρνησής του.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ροδόπη, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του φίλου και κουμπάρου του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Μαρωνεία, εκεί όπου είχε μείνει και πάλι τον Δεκαπενταύγουστο του 2009, αφού είχε επιθεωρήσει τα έργα υποδομής που υλοποιούντο στην ευρύτερη περιοχή από την κυβέρνηση της ΝΔ. Τελευταίος σταθμός του Καραμανλή θα είναι η Ξάνθη, όπου θα τον συνοδεύει ο πρώην βουλευτής του νομού, Αλέξανδρος Κοντός.

Ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να στείλει σαφώς ένα μήνυμα προάσπισης των εθνικών συμφερόντων στη Θράκη, σε μία περίοδο υψηλής έντασης με την Τουρκία, αλλά και να στηρίξει πολιτικά τις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή, όπου το 2015 εξέλεξε μόλις έναν βουλευτή (Δημοσχάκης) στις τρεις εκλογικές περιφέρειες. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο Κώστας Καραμανλής στη Ροδόπη, όπου για πρώτη φορά και οι τρεις βουλευτές που εξελέγησαν ήταν μουσουλμάνοι.

Για αυτό άλλωστε είχε επιμείνει από πέρυσι να δοθεί νωρίς το «πράσινο φως» στον Ευριπίδη Στυλιανίδη για να είναι εκ νέου υποψήφιος σε ένα νομό όπου το μουσουλμανικό στοιχείο υπερτερεί, ώστε να έχει χρόνο να οργανώσει τον εκλογικό του αγώνα, κάτι που φυσικά έγινε δεκτό από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.