Είναι απαράδεκτη η τακτική της κυβέρνησης να συζητά ένα ολιστικό σχέδιο, χωρίς να το έχει διαβουλευτεί ούτε με τα κάμματα, ούτε με την κοινωνία. Αυτή δεν είναι τακτική εθνικής συνεννόησης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα , ο βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Από τη στιγμή που συνεχίζει να μην επιδιώκει την εθνική συνεννόηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να προσπαθεί να δεσμεύσει τη χώρα, λέμε δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να γίνουν εκλογές, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ο κος Θεοχαρόπουλος είπε ότι είναι θετικός στο συγκεκριμένο άρθρο, πρόκειται -όπως είπε- για αυτονόητες προοδευτικές αλλαγές σε θετική κατεύθυνση, στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας που έχουν κατοχυρωθεί στην συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Ήταν θετική η διάθεση της κας Φωτίου χθες και πολλές από τις προτάσεις έγιναν αποδεκτές, σημείωσε. Συνεπώς στην επιτροπή υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις με την έννοια ότι στην Ολομέλεια κατατίθενται κάποιες τροπολογίες, υποστήριξε. Σας λέω ότι το νομοσχέδιο είναι σε θετική κατεύθυνση, το συγκεκριμένο άρθρο είναι μια αυτονόητη προοδευτική αλλαγή σε αυτό το πλαίσιο το βλέπουμε, συμπλήρωσε.