Δυσπιστία εκφράζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, για τις περικοπές στις συντάξεις που θα ισχύσουν βάσει των όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή. Αν και δεν αμφισβήτησε ότι τα ψηφισμένα μέτρα θα ισχύσουν, ζήτησε υπομονή, καθώς «βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο, υπάρχει μια πολιτική και δημοσιονομική ρευστότητα. Είμαστε σε μια μετάβαση κοσμογονική που θα φέρει πράγματα».

«Θα εκπέσει η τρομοκρατία η καθημερινή» ήταν το μήνυμα που έστειλε στους συνταξιούχους: «Πιστεύω ότι όλα αυτά που λένε δεν ισχύουν. Οι μειώσεις αφορούν όσους έχουν προσωπική διαφορά, δεν αφορούν όλους τους συνταξιούχους» είπε στον ΣΚΑΪ.

Η αναπληρωτής υπουργός επιτέθηκε και στα ΜΜΕ κατηγορώντας τα ότι «τα εφιαλτικά τρέιλερ για τις συντάξεις δεν λένε ποτέ οτι αφορά ένα κομμάτι των συνταξιούχων».

Επανέλαβε μάλιστα και τη γνωστή ρήση της κυβέρνησης ότι όλα ψηφίστηκαν κάτω από τις απειλές ότι δεν θα πιάσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα. «Τελικά τα πιάσαμε και τόσο πολύ που δεν το επιθυμούσαμε να υπερβούμε τα πρωτογενή πλεονάσματα».