Αιχμηρή κριτική εις βάρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή το μετέωρο κλίμα γύρω από τις περικοπές των συντάξεων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «η κυβέρνηση αφήνει μετέωρο το θέμα της περικοπής των συντάξεων, στο πλαίσιο της γενικότερης ροπής που έχει προς το λαϊκισμό και το ψέμα» και συμπλήρωσε ότι «το τέταρτο μνημόνιο είναι εδώ».

«Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε χθες ερώτηση και ζητά να μάθει λεπτομέρειες. Η κυβέρνηση πρέπει να είναι ώριμη», σχολίασε ο βουλευτής. Έκανε, μάλιστα, λόγο για πλεονάσματα που βασίστηκαν στην υπερφορολόγηση: «Βάλανε τους πολίτες να πληρώσουν πολύ περισσότερους φόρους γιατί το πλεόνασμα που πέτυχαν πέρυσι ήταν 4,2% καθαρό ενώ είχαν 1,7% στόχο» τόνισε και συνέχισε: «Αφαίρεσαν πολλά χρήματα από την οικονομία. Και τι καταφέρανε; Να υπολειπόμαστε σε όλους τους στόχους της ανάπτυξης που είχαν τεθεί αρχικά».

Σκούριασε το ελατήριο της οικονομίας

«Το συμπιεσμένο ελατήριο της ελληνικής οικονομίας, στα χέρια των Τσίπρα – Καμμένου σκούριασε, δεν εκτινάχθηκε», σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης αναδεικνύοντας ως μόνη λύση για την ανακούφιση της ελληνικής οικονομίας τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Πέρυσι οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν χαμηλότεροι από όλους τους στόχους και τις προσδοκίες. Και φέτος, περνάνε τα τρίμηνα και μειώνονται οι προβλέψεις από όλους τους διεθνείς οργανισμούς», κατέληξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.