Ερώτηση για την αδικαιολόγητη, όπως την χαρακτηρίζει, αφαίρεση του έργου ύδρευσης της Κέρκυρας από τον κατάλογο των μεγάλων έργων 2014 – 2020 κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να ξεκαθαρίσουν για ποιο λόγο ένα έργο ύδρευσης προϋπολογισμού 295.350.000 ευρώ (με ΦΠΑ), που είχε περιληφθεί στο σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και στον κατάλογο μεγάλων έργων αυτού και εγκρίθηκε από τις Υπηρεσίες της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 2014, τέθηκε εκτός του σχετικού καταλόγου.

Ωστόσο, σχολίασε ο κ. Δένδιας, με απόφαση της 3ης Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος εγκρίθηκε η τροποποίηση του καταλόγου μεγάλων έργων, με αφαίρεση του εν λόγω έργου από τον κατάλογο, το οποίο επανασχεδιάζεται με μειωμένο φυσικό και οικονομικό αντικείμενο και αναμενόμενο προϋπολογισμό κάτω των 50 εκ. ευρώ, χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα, να έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 έστω το νέο αυτό μειωμένο έργο.

Κατόπιν αυτών των εξελίξεων, συνέχισε ο κ. Δένδιας, οι συναρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται, μεταξύ άλλων, για ποιο λόγο αφαιρέθηκε το μείζον έργο από τον κατάλογο μεγάλων έργων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, ποιο είναι το τροποποιηθέν έργο και το χρονοδιάγραμμα υποβολής και υλοποίησής του και, τέλος, πως διασφαλίζεται μ’ αυτό η οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος ύδρευσης της νήσου Κέρκυρας.