Λυτούς και δεµένους έχουν βάλει µια σειρά από υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί, προκειµένου να εξασφαλίσουν µια από τις περιζήτητες προσκλήσεις για το επίσηµο δείπνο που θα δοθεί στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιµήν του πρίγκιπα Κάρολου και της συζύγου του, Καµίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «S», οι περισσότεροι από αυτούς τελικά θα απογοητευθούν, καθώς πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί αυτό που συνέβη στο δείπνο µε προσκεκληµένο τον Ταγίπ Ερντογάν, όπου τα µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου κόντεψαν να ξεπεράσουν τα 15!

Ο πιο σοβαρός λόγος για τον σχετικά περιορισµένο αριθµό υπουργών είναι πως τον πρίγκιπα Κάρολο δεν θα συνοδεύει ούτε ένα µέλος του Υπουργικού Συµβουλίου από τη Μεγάλη Βρετανία, παρά µόνο το πρόσωπο που είναι επικεφαλής του διπλωµατικού του γραφείου και µικρός αριθµός συνεργατών του, που συνολικά δεν θα ξεπερνούν τα 10-15 άτοµα.

Με αυτό το δεδοµένο, δεν µπορούν να γίνουν αποδεκτά, τουλάχιστον µέχρι στιγµής, τα αιτήµατα αρκετών υπουργών, καθώς το αυστηρό πρωτόκολλο προβλέπει θεσµικούς παράγοντες, όπως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ενώ ο αριθµός των µελών του Υπουργικού Συµβουλίου θα είναι περιορισµένος.

Ο συνολικός αριθµός των προσκεκληµένων θα είναι περί τα 90-100 άτοµα, ενώ το µενού δεν έχει ακόµη αποφασιστεί. Το βέβαιο είναι πως θα δώσει το «παρών» χορωδία για τη µουσική επένδυση της βραδιάς, αλλά και το Λύκειο Ελληνίδων, µέλη του οποίου θα φωτογραφηθούν µε το ζεύγος των γαλαζοαίµατων και τον Πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας µε τη σύζυγό του, Σίσσυ.