Τη στιγμή που το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της «Ομπρέλας» στον ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του νέου προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, αμφισβητώντας τον ίδιο, τις προθέσεις του, αλλά και τη διαδικασία με την οποία βρέθηκε στην ηγεσία, ο νέος πρόεδρος σε συνέντευξή του εμφανίστηκε ενωτικός.

Κασσελάκης για σενάρια διάσπασης: "Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο"

Ο Στέφανος Κασσελάκης δικαιολόγησε, μάλιστα, τα στελέχη του κόμματός του λέγοντας ότι «σε μια εκλογική διαδικασία υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα, όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη, πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση».

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχει τηλεφωνήσει δύο φορές στον Νίκο Φίλη για να συναντηθούν και να τα πουν. «Έχω ζητήσει 2 φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η Αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα», είπε ο κύριος Κασσελάκης.
Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε: «Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο… Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιοκτήτης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές από την εσωκομματική αντιπολίτευση

Τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συνεχίζουν, ωστόσο, την τακτική τους, αφήνοντας, μάλιστα, και αιχμές για τον ρόλο που έπαιξε ο Αλέξης Τσίπρας στην όλη διαδικασία και επανέρχονται στο γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πήρε θέση στις εκλογές. Στις καθημερινές συσκέψεις που γίνονται από τη Δευτέρα και μετά τα στελέχη της «Ομπρέλας» -της οποίας ηγείται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος- εμφανίζονται έτοιμα να φτάσουν αυτή την αντιπαράθεση μέχρι τέλους.

Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Τα εσωκομματικά πυρά "στραπατσάρουν" το προφίλ του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Σταθάκης, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης  και ο συνεργαζόμενος με την «Ομπρέλα» Δημήτρης Παπαδημούλης κρατούν το θέμα στην επικαιρότητα με χαρακτηρισμούς και έμμεσες απειλές, καθώς τα στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι μόνο έτσι μπορεί να φθαρεί το πρόσωπο του νέου προέδρου.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για «κυνήγι μαγισσών», για υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να έρθει στην εξουσία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε δηλώσεις του ανέφερε για τον Στέφανο Κασσελάκη: «Μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας, θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση».

«Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορεί να μας κάνει αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη Αριστερά και αντιπολίτευση», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε με νόημα ότι «δεν πρέπει αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις», παραδεχόμενος ότι «σ' εμάς δεν υπήρχε δικλίδα ασφαλείας». Και πρόσθεσε: «Έχει συμβεί κάτι που δηλητηριάζει, καθώς το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό πέρασε από fake news».
Όσον αφορά τη συζήτηση περί «εξώσεων» ή διαγραφών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης ήταν κάθετος ότι «αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή για πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει καμία επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που να το κάνει αυτό. Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την Αριστερά».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Φέρνει νέο νόμο για το δικαίωμα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Εν τω μεταξύ, με αφορμή τις αναφορές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. για την αλλαγή σκυτάλης στον ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι στην κυβέρνηση υπάρχει ανησυχία από την ανταπόκριση που έχει στην κοινωνία ο Στέφανος Κασσελάκης.
Γι’ αυτό άλλωστε -επισημαίνουν- ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται στη Βουλή, ενώ έκανε διαχωρισμό ανάμεσα στον εκσυγχρονισμό και τον μοντερνισμό.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε ακόμη ότι ο εναλλακτικός τρόπος που κινείται ο νέος πρόεδρος, αλλά και η επαφή του με τους πολίτες έχουν φέρει προβληματισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Γι’ αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να μιλήσει για τις τάσεις της κοινωνίας.
Μάλιστα, επισημαίνουν ότι πίσω από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού υπάρχει έκδηλη η αγωνία μήπως μετατοπιστεί ένα κομμάτι δικαιωματιστών που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ από τη Ν.Δ. προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει ανοικτά για την προσωπική του ζωή.

Μάλιστα, αναφέρονται και στο γεγονός ότι πριν από δύο μέρες ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη Αλέξης Πατέλης βγήκε και μίλησε για τη ζωή του, λέγοντας ότι κι αυτός είναι παντρεμένος με τον σύντροφό του στο εξωτερικό, και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει σύντομα στη Βουλή τον νέο νόμο για το δικαίωμα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν, πάντως, ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει σύντομα, γιατί υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις μέσα στη Ν.Δ. από τα στελέχη που επηρεάζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε εδώ: Τρεις νέες δημοσκοπήσεις: Προβάδισμα Ν.Δ. από 17 έως 19,6 μονάδες - Πόσοι "βλέπουν" διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ