Ακόμα και σήμερα το πρωί θα συνεχιστεί το «μασάζ» στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με το άρθρο 8 και την ανάδοχη παιδιού από ομόφυλα ζευγάρια. Στην περίπτωση δε που οι διαφωνούντες βουλευτές τελικά δεν μεταπιστούν, θα τους προταθεί να επιλέξουν την αποχή απο την ψηφοφορία και οχι την καταψήφιση του σχετικού άρθρου.

Χθες το βράδυ πάντως οι επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με όλους τους διαφωνούντες προκειμένου ακόμα κσι την τελευταία στιγμή να καταφέρουν να τους μεταπείσουν.

Ο αριθμός των βουλευτών που διαφωνεί τις τελευταίες ώρες έχει πέσει στους πέντε μετά και τις αλλαγές που έκανε στο σχετικό νομοσχέδιο η Θεανώ Φωτίου.

Η Γεωργία Γεννιά, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο Μάρκος Μπόλαρης, ο Γιάννης Καραγιάννης και ο Θεόδωρος Παραστατίδης συνεχίζουν να εμφανίζονται μέχρι αυτή την στιγμή αμετάπιστοι.

Ο Γιώργος Ουρσουζίδης ο οποιος στο παρελθόν είχε εκφράσει ενστάσεις, μιλώντας χθες στη Βουλή δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι «καταργείται η αυστηρή σειρά υποψήφιων αναδόχων, όπως αρχικά προβλεπόταν και δινόταν προτεραιότητα σε όλα ανεξαιρέτως τα ζευγάρια (ετερόφυλα και ομόφυλα), έναντι όλων των άλλων ομάδων υποψήφιων αναδόχων-αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματα του παιδιού».

Στο κυβερνών κόμμα εμφανίζονται προβληματισμένοι, καθώς το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να στηριχτεί στους ψήφους των βουλευτών των άλλων κομμάτων για να γίνει νόμος του Κράτους.

Πιο συγκεκριμένα πέρα από τις ψήφους του Ποταμιού, της ΔΗΣΥ, ακόμα και των ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο αναμένεται να περάσει και με ψηφους βουλευτών της ΝΔ οι οποίοι εχουν συνταχθεί δημόσια υπέρ του σχετικού άρθρου.

Κοινοβουλευτικές πηγές έκαναν λόγο και για μια ακόμα απώλεια ψήφου που αναμένεται από τους 145, η οποία όμως θα είναι δικαιολογημένη λόγω απουσίας στο εξωτερικό.

Το μεσημερι πριν από την ψηφοφορία δεν αποκλείεται να κάνει μια σύντομη παρέμβαση στην Βουλή και ο πρωθυπουργός, δίνοντας το στιγμα της κυβέρνησης στο σχετικό νομοσχέδιο γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει ένα επιπλέον «βάρος» στους διαφωνούντες βουλευτές.