Στη δέσμευση ότι, υπό τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών προχώρησε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Facebook, παρουσίασε μία επιστολή που έλαβε από εργαζόμενο του δημόσιου τομέα που, μαζί με τη σύζυγό του, έχουν ένα τρίχρονο αγοράκι και αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα ενώ σχολίασε ότι «είναι προσωπική μου αδιαπραγμάτευτη δέσμευση ότι με την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

Αναλυτικά η επιστολή που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Κύριε Μητσοτάκη,

Δουλεύω στο Δημόσιο και η σύζυγός μου σε μια ιδιωτική εταιρεία με μισθό 420 ευρώ. Μαζί με τον τρίχρονο γιο μας νοικιάζουμε ένα σπίτι στα Πατήσια και οι δυο μισθοί μας μόλις που επαρκούν.

Όπως ίσως ξέρετε πριν λίγες μέρες ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς. Με τη σύζυγο μου έχουμε μπει σε μια ταλαιπωρία γραφειοκρατίας για να μαζέψουμε τα χαρτιά που απαιτούνται, αλλά φοβόμαστε ότι δεν θα πάρουν τελικά το παιδί μας. Διαβάσαμε ότι πέρσι έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς περίπου 37.000 παιδιά και ακούμε ότι στην περιοχή μας υπάρχουν περιορισμένες θέσεις.

Αν συμβεί αυτό θα βρεθούμε σε αδιέξοδο, καθώς οι γονείς μας δεν μένουν στην Αθήνα και η γυναίκα μου, είτε θα πρέπει να αφήσει τη δουλειά της, είτε να βρει κάποιον άνθρωπο να κρατάει το παιδί που θα είναι δώρο άδωρο.

Θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά κανείς με το ζήτημα αυτό;»