Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης εξέδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, με την οποία χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «δύναμη που έχει ως εθνική στρατηγική επιλογή την ισχυρή παρουσία της χώρας στον πυρήνα της Ευρώπης».

Μάλιστα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών σημείωσε: «Η φετινή Ημέρα της Ευρώπης βρίσκει την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία θωράκισης της πορείας της και αντιμετώπισης πολύπλευρων προκλήσεων. Κύριο στόχο της αποτελεί η ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο».

«Από την εξέλιξη αυτή, στην οποία πρωταγωνιστούν οι φιλελεύθερες δυνάμεις της Ευρώπης, η Ελλάδα και οι Έλληνες μόνο ωφέλεια μπορούμε να έχουμε, αρκεί να συμμετέχουμε ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος», συμπλήρωσε ο κ. Καλαφάτης.

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης διευκρίνισε ότι «για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα χρειάζεται μία πολιτική δύναμη που πιστεύει σε μια Ευρώπη συνεργασίας και κοινής προοπτικής, που μπορεί να στηρίζει τα μέλη της σε δύσκολες συγκυρίες.