Αιχμηρή κριτική εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές άσκησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει οικονομία πουθενά στον πλανήτη που να έχει αναπτυχθεί με αυτούς τους φορολογικούς συντελεστές».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι «η Τρόικα εξαγόρασε την ησυχία της δεχόμενη κυβερνητικές προτάσεις απολύτως καταστροφικές για την ελληνική οικονομία» και συμπλήρωσε πως «μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλύτερα από τον ΣΥΡΙΖΑ που όποτε διαπραγματεύεται πετυχαίνει πάντα το χειρότερο δυνατό αποτέλεσμα. Το έχουμε αποδείξει αυτό. Εμείς έχουμε μάθει από τα λάθη μας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παραδεχτεί κανένα».

«Πιστεύω ότι μπορεί να “ανταλλαγεί” η περικοπή συντάξεων με δομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να το δεχτούν οι Εταίροι χωρίς να υπάρχει κραδασμός στην οικονομία, με μια σοβαρή κυβέρνηση ΝΔ η οποία θα δώσει τις εγγυήσεις των δομικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία», τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας τόνισε πως «πρέπει να αλλάξει συνολικά το φορολογικό σύστημα» για να συμπληρώσει ότι «ο δικός μας τρόπος ήταν αποδοτικότερος και σας θυμίζω τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση όπου με μικρότερο ΦΠΑ πετύχαμε μεγαλύτερες εισπράξεις».

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας, σχολίασε: «Και μόνο η ελπίδα της κυβερνητικής αλλαγής στην Ελλάδα μπορεί να εκτοξεύσει τις αγορές. Δεν αναφέρομαι μόνο στο χρηματιστήριο, αλλά στην αντίληψη ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και επανέρχεται σε μια κανονικότητα και θα έχει μια normal ευρωπαϊκή κυβέρνηση».

«Αν η πρόβλεψη για την ανάπτυξη είναι 2,5%, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών σε λογικό ύψος θα προστεθεί 1,5%. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άθροισμα 4% για την ανάπτυξη χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια», συνέχισε ο βουλευτής.

Τέλος, για την απόφαση Τραμπ για τη φορολογία, επισήμανε: «Λυπάμαι για την απόφαση Τραμπ καθώς δημιουργεί μια σειρά εξαιρετικά αρνητικών εξελίξεων με πρώτο την άνοδο της τιμής του πετρελαίου όπου για μια οικονομία όπως της Ελλάδας είναι ακόμη ένα εμπόδιο για να οδηγηθούμε στην ανάπτυξη».