Σε περίοδο ταχύρρυθμων πολιτικών μαθημάτων έχει εισέλθει τους τελευταίους μήνες η Ν.Δ., καθώς η προετοιμασία του κομματικού μηχανισμού για τις εθνικές εκλογές εξελίσσεται σε όλα τα επίπεδα, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Πρέπει το σύνολο του στελεχιακού δυναμικού να γνωρίζει πλήρως τις θέσεις και την τακτική της παράταξης, αλλά και κάθε πτυχή των στοχεύσεών μας για να κινείται αναλόγως σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας δραστηριότητάς του.

Πολλώ μάλλον σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η οποία έχει ξεκάθαρο προεκλογικό άρωμα», επισημαίνουν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες, δίνοντας το στίγμα του όλου εγχειρήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως, παράλληλα με το πρόγραμμα της λεγόμενης «Πολιτικής Ακαδημίας», το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, και του γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Χρήστου Ταραντίλη, εσχάτως καθιερώθηκε η πρωτοβουλία «Στον πυρήνα της επικαιρότητας» (σ.σ.: και πάλι υπό την καθοδήγηση του κ. Αυγενάκη), που είναι προσανατολισμένη στην καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των στελεχών της Ν.Δ. για τα θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα, αλλά και για τις στρατηγικές επιλογές του κόμματος.

Πρόκειται για μια σειρά ενημερωτικών συσκέψεων, στην οποία η Πειραιώς αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, αφού επί της ουσίας παρατίθενται οι κεντρικοί άξονες του μηνύματος που επιθυμεί να εκπέμψει η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της τελικής μάχης για την επαναφορά του κόμματος σε τροχιά εξουσίας.

Η αρχή έγινε στις 19 και τις 24 Απριλίου με τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, ενώ κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι αμέσως μετά ακολούθησαν τα νέα πρόσωπα που αναδείχθηκαν μέσω του Μητρώου Στελεχών. Βλέπετε, το σύστημα Μητσοτάκη έχει αναγάγει τη συγκεκριμένη διαδικασία στο απόλυτο σύμβολο της υλοποίησης της εξαγγελίας του προέδρου του κόμματος περί δυναμικής ανανέωσης στο μέτωπο τόσο των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων όσο και του κομματικού οργανογράμματος, η οποία τέθηκε εξαρχής στο επίκεντρο της ρητορικής του.

Ως εκ τούτου, την περασμένη Τρίτη, παρουσία περίπου 250 ατόμων, αναλύθηκαν ενότητες όπως τα εθνικά θέματα και η εξωτερική πολιτική, η επικαιρότητα και η εν γένει στρατηγική του κόμματος, καθώς και οι μετασχηματισμοί που προωθεί η κυβέρνηση στον αυτοδιοικητικό χάρτη. Στην πρώτη εξ αυτών εισηγητές ήταν οι τομεάρχες Εξωτερικών και Αμυνας, Γ. Κουμουτσάκος και Β. Κικίλιας, αντίστοιχα, στη δεύτερη ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., Κ. Ζούλας, ενώ στην τρίτη ο αρμόδιος γραμματέας, Τ. Γαϊτάνης.

«Διαμέσου όλων αυτών των νέων στελεχών, αποτυπώνεται το διαρκές άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και στις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, αλλά και το σύγχρονο προφίλ που επιδιώκει να προσδώσει στη Ν.Δ. ο πρόεδρος. Με δεδομένο ότι οι ίδιοι θα γίνουν οι βασικοί εκφραστές της συγκεκριμένης λογικής, είτε στις περιφέρειες όπου θα δραστηριοποιηθούν όσοι εξ αυτών συμπεριληφθούν στις εκλογικές λίστες, είτε στις κομματικές δομές όπου θα ενταχθούν ή έχουν ενταχθεί, είτε ακόμα και στα Μedia, πρέπει να αφομοιώσουν άμεσα τα κεντρικά μηνύματα που εκπέμπει η ηγεσία», επισημαίνουν συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη.

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι σχετικές συναντήσεις θα πυκνώσουν, ενώ έχει προγραμματιστεί ήδη το σεμινάριο που θα απευθύνεται στα πρώην μέλη της Π.Ε..  

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

 Στο μεταξύ, θα συνεχίσουν να «τρέχουν» ακόμα πιο ενταντικά τα σεμινάρια στο πλαίσιο της «γαλάζιας» Πολιτικής Ακαδημίας, που έχουν ξεκινήσει από το 2016. Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις κάποιες από τις επόμενες συναντήσεις της Πολιτικής Ακαδημίας που θα πραγματοποιηθούν εντός του καλοκαιριού να γίνουν διήμερες, στα πρότυπα των summer schools. Ενδεικτική, εξάλλου, του ενδιαφέροντος του αρχηγού της Ν.Δ. για τις επιμορφωτικές και ενημερωτικές δράσεις που προωθούνται αυτό τον καιρό από την Πειραιώς ήταν η παρουσία του στις εργασίες της Ακαδημίας στη Θεσσαλονίκη, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε αναφορικά με τις στοχεύσεις αυτών των ενεργειών: «Δεν θέλουμε απλώς να κερδίσουμε επειδή ο κόσμος έχει προδοθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θέλω να κερδίσουμε γιατί οι πολίτες θα μας εμπιστευθούν και πάλι. Αυτό περνάει από όλους σας. Από τα στελέχη που δίνουν το δικό τους αγώνα είτε στα τοπικά ΜΜΕ, είτε στο Διαδίκτυο, είτε και στην προσωπική σας επαφή στις τοπικές κοινωνίες, στις κομματικές οργανώσεις, στα καφενεία, στους χώρους δουλειάς, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις».  

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 12 Μαΐου 2018