Τη σύγχυση και την ανικανότητα της κυβέρνησης στο θέμα της αποζημίωσης των μαστιχοπαραγωγών από τις φωτιές του 2016 ανέδειξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νότης Μηταράκης, σε ομιλία του στη Βουλή.

Ο κ. Μηταράκης επισήμανε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατέθεσε έγγραφο που αποδεικνύει ότι το αίτημα της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για διεύρυνση της βάσης υπολογισμού των δικαιούχων, κατατέθηκε μια μέρα μετά την κατάθεση της επερώτησης του βουλευτή.

«Και ενώ ο τοπικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ήδη από τον Ιανουάριο του 2018 ότι έχει διαβεβαιώσεις του Υπουργείου ότι υπάρχει ειδική διαδικασία διαπραγμάτευσης για τη μαστίχα», σημειώνει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα, όπως σημειώνει, δεν υπήρξε καμία απάντηση ούτε ως προς την υπογραφής νέας ΚΥΑ, ούτε ως προς την πληρωμή των μαστιχοπαραγωγών αλλά ούτε και ως προς τις ειδικές ρυθμίσεις που αποκόμισε η κυβέρνηση για τη μαστίχα.

«Δυστυχώς, ενώ ο σημερινός Υπουργός, είχε επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τη μαστίχα το 2012-2013 όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση, σήμερα που είναι κυβέρνηση και έχει όλα τα εργαλεία στη διάθεσή του… την ξέχασε», καταλήγει ο κ. Μηταράκης.