Κυβέρνηση, κόμμα και Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς η πολιτική του Μαξίμου για την μείωση των συντάξεων και για τον ΕΚΦΑ όχι μόνο δεν βρίσκουν σύμφωνους τους συντρόφους, αλλά διαπιστώνοντας και τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι πολιτικές αυτές περνούν στο… αντάρτικο. Άσχετα αν έχουν ψηφιστεί και από τους ίδιους τα μέτρα αυτά, τώρα βρίσκουν ότι τα ψηφισμένα μέτρα δεν θα συντρίψουν μόνο την ελληνική κοινωνία, οικονομικά, αλλά και τους ίδιους πολιτικά.

Η κινητικότητα που παρατηρείται φυσικά αυτό τον καιρό, ακόμη και με αφορμή τις συντάξεις και τον ΕΚΦΑ, έχουν φόντο τις επικείμενες εκλογές. Με φόντο μάλιστα τις εκλογές έγινε και χθες το βράδυ η συνάντηση των τριών τάσεων στο ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή πολλών υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη Βουλή το μήνυμα που έστειλαν οι 58 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου ήταν ξεκάθαρο. Κατέθεσαν ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής συντάξεων και με το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ παραμένει ακέφαλος, προκαλώντας… αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, που ξενυχτάει σχεδιάζοντας το μελλοντικό… σποτάκι του, ξύπνησε προφανώς προβληματισμένος από τα τηλεοπτικά του γυρίσματα και προσβλέπει με την επόμενη σύγκληση του Υπουργικού Συμβουλίου να στείλει… μηνύματα. Δεν είναι  τυχαίο άλλωστε ότι η ερώτηση των 58 βουλευτών είχαν στόχο τους κ.κ. Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου, που ανήκουν στο κίνημα των «53».