«Η κυβέρνηση έχει θεσπίσει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους άνω των 60 ετών λόγω της χαμηλής εμβολιαστικής κάλυψης», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν τοποθετείται δογματικά καθώς η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, ενώ αναφορικά με την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ είπε πως μέσα από μια επιστημονική τεκμηρίωση καταλήγει σε ένα συμπέρασμα ότι τα πράγματα στο ΕΣΥ θα μπορούσε να ήταν καλύτερα. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τα δικά του πάνω στο θέμα.

Σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις του υπουργείου το 2022, είπε πως θα επιταχυνθεί η απονομή των εκκρεμών συντάξεων, ενώ υπογράμμισε πως προχωράμε σε μέτρα διαφάνειας και δικαιοσύνης στην αγορά εργασίας με την ψηφιακή κάρτα που θα εφαρμοστεί από τον Ιούνιο αρχικά από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ και τις τράπεζες.

Είπε πως η κυβέρνηση θα διαθέσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την κατάρτιση εργαζομένων και ανέργων, ενώ για τον ΕΦΚΑ εκτίμησε ότι θα υπάρξει ρεκόρ στην έκδοση των συντάξεων.

Σε ότι αφορά την ανάκληση των αδειών εργαζομένων στον ΕΦΚΑ, είπε πωςδιαπιστώθηκε ένα μεγάλο ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες του έτους ενώείπε ότι μπορούν να τις λάβουν μετά τις 7 Ιανουαρίου.

Υπογράμμισε ότι στον ΕΦΚΑ θα δημιουργηθεί τμήμα εσωτερικών υποθέσεων ώστε να στείλουμε μήνυμα στο εσωτερικό του οργανισμού ότι δεν μπορούν οιλίγοι να αμαυρώνουν την εικόνα των πολλών και του οργανισμού.

Ακούστε τη συνέντευξή του