Σε άγρια αντιπαράθεση ήρθαν, στην επιτροπή περιφερειών της Βουλής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης και Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, Κώστα Πουλάκη.

Οι αναφορές του κ. Πατούλη προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και η προτροπή στον βουλευτή του ΣυΡιζΑ Ηλία Καματερό ότι, αν δεν μπορεί να κρατηθεί, να πάει στο ιατρείο της Βουλής οδήγησαν στην αποχώρησή του από την επιτροπή. Την αποχώρηση ζήτησε εξάλλου και ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Γάκης

Από την αρχή της συνεδρίασης, ο Γιώργος Πατούλης ήρθε σε ρήξη με τους κυβερνητικούς βουλευτές ενώ αντέδρασε έντονα τονίζοντας πως το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπει πως με απλη διωξη μπορεί ένας δημοτικός άρχοντες να φύγει από το αξίωμα του.

Εξάλλου, όταν οι βουλευτές του ΣυΡιζΑ του ζήτησαν να συγκρατηθεί, ο κ. Πατούλης απάντησε «ευγένεια δείχνω μόνο στους ευγενείς, ντρέπομαι για σας, έχετε την ασφάλεια της ασυλίας, η Ευρώπη πηγαίνει από δω κι εσείς από κει».

Από τη δική του πλευρά, ο Ηλίας Καματερός του απάντησε: «Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν βρίσκεστε σε δημοτικό συμβούλιο». Ο κ. Πατούλης έσπευσε να σχολιάσει: «Θα σας είχε αποβάλει ο πρόεδρος το δημοτικού συμβουλίου. Μη μας βάζετε ταμπέλες. Κρατήστε εσείς τη δική σας».

Οι τόνοι έφτασαν στα ύψη όταν ο κ. Πατούλης κατηγόρησε τον βουλευτή του ΣυΡιζΑ, Νίκο Θηβαίο, ότι του κάνει μπούλιγκ και ζήτησε την προστασία του προεδρείου.

Πατούλης: Ο κ.Βουλευτης μου κανει μπούλιγκ σας παρακαλώ να με προστατέψετε. Θέλει να επιβάλει την άποψή του καταλαβαίνω έτσι έχει συνηθίσει
Θηβαίος: Εως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις προσβολές εδώ μέσα. Έλεος

Πατούλης: Εσείς με προσβάλατε. Αν δεν μπορεί να κρατηθεί ο κ.Καματερος έξω είναι το ιατρείο.

Τον λόγο πήρε και ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Γάκης, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Πατούλη να σταματήσει τις προσβολές:

Γάκης: «Σας παρακαλώ κ. Πατούλη αλλά τέτοιες προσβολές δεν τις ανέχομαι ούτε εγώ.

Πατούλης: «θα αποχωρήσω»

Γάκης: «Με τέτοια συμπεριφορά και προσβολές κ. Πατούλη ίσως είναι καλύτερα να αποχωρήσετε.

Μάλιστα, ο κ.Πατούλης αποχώρησε και ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ Νίκος Θηβαίος ανέφερε ότι πρώτη φορά βλέπει στην Βουλή τέτοια συμπεριφορά

Θηβαίος: «Εδώ μέσα όλοι οι βουλευτές που είναι στην επιτροπή περιφερειών έχουν θητεύσει για πάρα πολλά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ισως κάποιοι που έχουν την άποψη της μοναδικότητας σε αυτή τη χώρα δεν θέλουν ούτε καν να το λάβουν υπόψη τους και θέλω σκοπιμα με το αγνοούν. Λυπάμαι πραγματικά, αυτό το πράγμα σήμερα με έχει σοκάρει αυτή η αγένεια, αυτή η έπαρση.

Στη συνέχεια, ο προεδρος της επιτροπής Δημήτρης Γάκης απέβαλε και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό που είχε μείνει στην επιτροπή και ο όποιος άρχισε να σχολιάζει τις τοποθετήσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Πουλάκης άφησε αιχμές κατά του κ. Αγοραστού περί υποκρισίας και αλλαγής απόψεων με αποτέλεσμα ο δεύτερος να επιστρέψει τους χαρακτηρισμούς και να αποκαλέσει τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών ως «κύριο κωλοτούμπα».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Γάκης, και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

«Σας παρακαλώ κύριε Αγοραστέ. Βγείτε έξω! Λυπάμαι. Νόμιζα ότι είστε σοβαρός άνθρωπος. Ντροπή σας! Κι εσείς μετά τον κ. Πατούλη; Πρώτη φορά γίνονται τέτοιες προσβολές εδώ μέσα. Δεν θα μας διαλύσετε την κουβέντα. Βγείτε έξω!», φώναξε ο κ. Γάκης, προς τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ.

Ο κ. Αγοραστός, σε έντονο ύφος, έσπευσε να απαντήσει και στους δύο, καθώς ο κ. Πουλάκης ουσιαστικά τον χαρακτήρισε ως «κολοτούμπα». Εγώ έδωσα εξετάσεις. Άλλοι έκαναν κωλοτούμπες. Προφυλάξατε εσείς εμένα από τον κύριο κωλοτούμπα; (σ.σ. Κώστα Πουλάκη) Δεν έχουν κάποιοι το θάρρος να παραδεχτούν την κωλοτούμπα τους και λένε εμένα κωλοτούμπα. Αυτοί που κάνανε στο δημοψήφισμα το ΟΧΙ – ΝΑΙ», είπε ο Κώστας Αγοραστός και έφυγε από την συνεδρίαση.