Την άποψη ότι η προανακριτική επιτροπή για την Novartis δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα «ντεκόρ, ένα σκηνικό για να βγάλουν φωτογραφίες οι βουλευτές για τα προεκλογικά τους φυλλάδια», εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια.

«Με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ η Προανακριτική δεν προέβη σε καμία ανακριτική πράξη και δεν θέλησε να διερευνήσει στο ελάχιστο αν τα δέκα πολιτικά πρόσωπα διέπραξαν όσα λένε οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού ανακοινώνοντας ταυτόχρονα ότι το κόμμα του αποχωρεί από τη συνέχιση της διαδικασίας.

«Κρύψατε τους τρεις μάρτυρες και αρνηθήκατε κάθε είδους εξέτασης» είπε για να προσθέσει ότι οι πολίτες θέλουν στοιχεία και αποδείξεις για σκάνδαλα. «Με αυτά κρίνουν και όχι με αφορισμούς. Το αφήγημα περί ηθικής των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και ότι οι άλλοι είναι ανήθικοι είναι αστείο».

Αναφερόμενος στο θέμα της Προανακριτικής, μίλησε για το χρονικό ενός προαναγγελθέντος φιάσκου.

Κλείνοντας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την χαμηλών δυνατοτήτων, που αντί να τρέχει πηγαίνει σημειωτόν και πολλές φορές με την όπισθεν.