Ξεκάθαρο μήνυμα ότι μια δική του κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης το οποίο θεωρεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη, θα στείλει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, την οποία ζήτησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. «Είναι ένα αναπτυξιακό σχέδιο ολιστικής ασάφειας» θα είναι το μότο του. Θα κατηγορήσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που το υπογράφει ότι στερείται ακόμη και ενός στοιχειώδους πλάνου.

Θα ζητήσει και πάλι πολιτική αλλαγή.  «Μόνο η ΝΔ μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή στην ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από κρίση» θα τονίσει. «Έχει σχέδιο για την επόμενη ημέρα της χώρας».

«Έχουν πανικό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε γενική αποδόμηση των οικονομικών επιλογών της κυβέρνησης και θα αποδείξει, όπως τονίζουν συνεργάτες του, πόσο επιβλαβείς ήταν για την χώρα. Θα επιχειρήσει να ακυρώσει και τις υποσχέσεις με προεκλογικό άρωμα στις οποίες επιδίδονται ο πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές «μπροστά στον πανικό της συντριβής τους» όπως τονίζουν κομματικές πηγές. Αναφέρθηκαν στην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, που μαζί με τον κ.Τσίπρα υποσχέθηκαν ξανά αύξηση του κατώτατου μισθού -όχι στα 751 ευρώ όπως υπόσχονταν ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά εξαπατώντας τους εργαζόμενους- αλλά αόριστα ως προς τον χρόνο υλοποίησης του μέτρου και το ύψος του μισθού.

«Για ακόμη μια φορά, ωστόσο απέφυγαν να εξηγήσουν γιατί δεν εφάρμοσε η κυβέρνηση -όπως ήταν υποχρεωμένη από τον Φεβρουάριο του 2018- το Ν.4172/2013 που είναι σε ισχύ και περιγράφει με ακρίβεια το πλαίσιο, το χρονοδιάγραμμα και τη διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού» όπως επισημαίνει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι μπορεί να εξαπατήσει άλλη μια φορά τους πολίτες», επισημαίνει η Πειραιώς. «Καθαρή έξοδος από τα Μνημόνια δεν υπάρχει» θα επαναλάβει ο Κυρ.Μητσοτάκης. « Και δεν υπάρχει για έναν απλό λόγο. Διότι ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο, έχουν ήδη συνυπογράψει και νομοθετήσει, πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5,2 δις για το 2019 και το 2020».

Η ασφάλεια

Στην πολιτική αντιπαράθεση θα μπει και η ιδεολογική σύγκρουση με επίκεντρο τη θεωρία των δύο άκρων η οποία ξεκίνησε με αφορμή την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τους «γκοτζαμάνηδες». Αντίθετα ο πρόεδρος της ΝΔ με δήλωση του έθεσε την ατζέντα της ασφάλειας. «Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη απ' όπου και αν προέρχεται και εν τέλει υπονομεύει τη Δημοκρατία μας» δήλωσε. «Πόσο μάλλον η πρωτοφανής απόπειρα τρομοκράτησης της Δικαιοσύνης που συνέβη με την έφοδο στο ΣτΕ» ανέφερε. «Ούτε η χώρα, ούτε η Δικαιοσύνη, ούτε βέβαια οι πολίτες επιτρέπεται να γίνονται έρμαιο του κάθε Ρουβίκωνα ή άλλων ομάδων, τις οποίες η Κυβέρνηση, βέβαια, πολύ καλά γνωρίζει.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να υπερβεί, επιτέλους, τον εαυτό του» και να «συνειδητοποιήσει ότι ο διχαστικός του λόγος μόνο ζημιά προκαλεί στον τόπο. Κι ας διασφαλίσει, όπως οφείλει, το νόμο, την τάξη, την ασφάλεια, τη συνοχή της κοινωνίας και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Αυτή είναι, άλλωστε, η απαίτηση όλων των Ελλήνων, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».

Τριπλές εκλογές

Την εισήγηση Καμμένου για τριπλές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019, η ΝΔ την αντιμετώπισε απαξιωτικά. «Ο κ. Καμμένος εισηγήθηκε σήμερα δημοσίως οι εθνικές εκλογές και οι δημοτικές εκλογές να γίνουν τον Μάιο του 2019 μαζί με τις ευρωεκλογές» ανέφερε σε ανακοίνωση της. «Αγνοούμε αν ο συνήθως μεταμφιεζόμενος υπουργός Αμύνης ντύθηκε σήμερα λαγός του κ. Τσίπρα. Η ιδέα, ωστόσο, του κ. Καμμένου επιβεβαιώνει ότι η χώρα κυβερνάται από ασόβαρους ανθρώπους.»