Την επιθυμία του για επίλυση του Σκοπιανού επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ύστερα και από συνάντηση που πραγματοποίησε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

«Εγώ λέω ότι ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος είμαι, αλλά έχω τη θέληση να βρω λύση. Και πρέπει να έχει και η άλλη πλευρά τον πραγματισμό και το ρεαλισμό να βρει λύση» δηλωσε ο κ. Κοτζιάς ενώ συμπλήρωσε πως «λύσεις είναι οι λύσεις συμβιβασμού».

«Ξέρω ότι πολλές δυνάμεις και στις δυο κοινωνίες θα προτιμούσαν λύσεις κατά το δοκούν, αλλά δεν υπάρχουν στις διεθνείς σχέσεις τέτοιου είδους λύσεις» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών λίγες ώρες πριν τη νέα συνάντησή του με τον Σκοπιανό ομόλογό του και τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς.

Τέλος, ερωτηθείς αν περιμένει μια νέα συνθετική πρόταση από τον κ. Νίμιτς βάσει όλων όσα έχουν καταθέσει Ελλάδα και ΠΓΔΜ, ο Νίκος Κοτζιάς απάντησε «όχι , εμείς έχουμε κάνει τη σύνθεση όλων των προτάσεων, αλλά παραμένει ανοιχτό το θέμα του ονόματος» προσθέτοντας «περιμένουμε τη σοφία του στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης».