Πειθαρχικά μέτρα τα οποία ισοδυναμούν με 15νθήμερο αποκλεισμό από τις συνεδριάσεις της Βουλής και παρακράτηση μισής βουλευτικής αποζημίωσης αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Βουλής σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού. Αφορμή υπήρξε το πρόσφατο επεισόδιο όταν ο Χρυσαυγίτης βουλευτής αποκάλεσε προδότες και πουλημένους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό.

Παράλληλα η Βουλή αποφάσισε να άρει τη βουλευτική ασυλία του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου έπειτα από μήνυση που έχει υποβληθεί εναντίον του για ομοφοβικά σχόλια και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου. Στην "απολογία" του πάντως ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του λέγοντας ότι κάποιοι επιζητούν παύση χριστιανισμού και οως ο ίδιος δεν θα γίνει κρυπτοχριστιανός στα γεράματα.

Τέλος, μετά από αίτημα του ιδίουη Βουλή αποφάσισε άρση ασυλίας και του βουλευτή της Ν.Δ Νικήτα Κακλαμάνη.

Η μήνυση εναντίον του αφορά υπόθεση του 2003 όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή Δεοντολογίας πρότεινε στην Ολομέλεια να μην αρθεί η ασυλία του ο κ. Κακλαμάνης στην ομιλία του ζήτησε για λόγους πρακτικούς αλλά και ηθικής τάξεως να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να ξεκαθαρίσει η υπόθεση και για τους 18 κατηγορουμένους υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων. "Δεν μπορώ να καλυφθώ πίσω από τη μη άρση της ασυλίας μου.

Η υπόθεση είναι στο Συμβούλιο Εφετών που περιμένει να δει τι θα γίνει με μένα για να λάβει την τελική του απόφαση. Ευχαριστώ την Επιτροπή Δεοντολογίας αλλά ζητώ την άρση της ασυλίας μου" είπε ο κ. Κακλαμάνης καταχειροκροτούμενος και από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.