Πρώτα χρέωσε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επίθεση στον Μπουτάρη. Μετά καταδίκασε με αστερίσκους τις ανοικτές απειλές του Ρουβίκωνα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Και στη συνέχεια μετέβη -υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθεί στον δήμαρχο και να του δώσει -στο ίδιο διχαστικό μοτίβο- συμβουλές. «Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα και αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στo δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην αρχή της συνάντησής τους στο δημαρχείο.

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε επίσης ο πρωθυπουργός στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη. 

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του Facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκάλεσε «σωματοφύλακα» την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης Καλυψώ Γούλα, υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό.

«Η Καλυψώ, σωματοφύλακας» είπε χαριτολογώντας ο κ. Μπουτάρης στον Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Τσίπρα να συμφωνεί και να επαυξάνει, λέγοντας ότι «η Καλυψώ νομίζω ότι έφαγε τις πιο πολλές...».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκθείασε και τον αστυνομικό της προσωπικής του ασφάλειας, λέγοντας πως «είναι νο1 στην ασφάλεια. Εάν δεν είχε τρέξει να με σηκώσει...». «Είχαμε και άλλους τρεις που ταυτοποιήθηκαν χθες» απάντησε ο πρωθυπουργός για τους δράστες της επίθεσης.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στη Θεσσαλονίκη για να συμπαρασταθεί στον δήμαρχο, ενώ το μεσημέρι θα παραστεί στην κηδεία του Χάρυ Κλυνν.