Στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά θα φορτώσει όπως φαίνεται η κυβέρνηση το διαφαινόμενο ναυάγιο στο θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της πΓΔΜ αφού όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από κυβερνητικό αξιωματούχο «η πλευρά της ΠΓΔΜ από ό,τι φαίνεται δεν είναι ακόμη έτοιμη να ανταποκριθεί στα όσα συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες ανάμεσα στους δύο υπουργούς Εξωτερικών.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


Το πρωί της Παρασκευής –λίγες ώρες δηλαδή πριν- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος υπόστήριξε πως «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή», ισχυρισμός που τον φέρνει σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά πριν λίγες μέρες ο οποίος εμφανιζόταν βέβαιος για το γεγονός ότι θα υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και πΓΔΜ με τη φράση «εμείς τελειώσαμε, είναι θέμα των δύο πρωθυπουργών».

Ο Φώτης Κουβέλης

Εκτός από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης χώρις να κατονομάζει τον Νίκο Κοτζιά, φωτογραφίζοντας τον όμως, είπε πως «Θα αποτελούσε αδικαιολόγητη σπουδή να σπεύσει κάποιος να προκρίνει το τέλος αυτής της συζήτησης και της διαπραγμάτευσης». Με αυτό τον τρόπο και αυτός έσπευσε να επιρρίψει ευθύνη στον υπουργό εξωτερικών σε ενδεχόμενο φιάσκο στις διαπραγματεύσεις.

Ο Πάνος Καμμένος

Τέλος όπως φαίνεται ο Νίκος Κοτζιάς θα λειτουργήσει σαν αποδιοπομπαίος τράγος καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έχει ξεκαθαρίσει πως διαφωνεί εν γένει με την εξεύρεση λύσης που θα περιλαμβάνει το όνομα «Μακεδονία».

Ο Πάνος Καμμένος δεν παραλείπει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του να καταδικάζει οποιαδήποτε ονομασία περιλαμβάνει ως όρο τη λέξη «Μακεδονία» ενώ, σε tweet – απάντηση, που έδωσε χθες τον λογαριασμό του επισήμανε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να ψηφίσει όνομα με τη λέξη «Μακεδονία».