Να τελειώνουμε με το «δήθεν άσυλο του Πανεπιστημίου» δηλώνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την επίθεση αναρχικών σε κλούβα των ΜΑΤ, αλλά και επηρεασμένος και από την επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος σε εκδήλωση των Ποντίων.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε εντελώς αντίθετη τροχιά με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης σχετικά με το ανεξέλεγκτο άσυλο που «προσφέρει» στα ελληνικά πανεπιστήμια ζητά αυτό το «δήθεν» άσυλο να τελειώσει.   

Ειδικότερα με ανάρτησή του στο στο twitter, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε την επίθεση των αναρχικών στην κλούβα των ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις αυτές, δήθεν για να λύσουμε ένα πρόβλημα, συνιστούν ζούγκλα.

Πόσο μάλλον που σύμφωνα με τις καταθέσεις των ίδιων των αστυνομικών, η σφοδρότητα της επίθεσης ήταν τέτοια- συνολικά έπεσαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πάνω από 30 μολότωφ- ώστε να υπάρχει βάσιμη υποψία ότι οι αναρχικοί πιθανώς να ήθελαν και ανθρώπινα θύματα.

Γράφει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης: «Η βία είναι καταδικαστέα από όπου κι αν προέρχεται. Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη και πρόοδος, όταν κάποιοι επιτίθενται σε κάποιους άλλους, δήθεν για να λύσουν ένα πρόβλημα. Αυτό είναι ζούγκλα!

Η επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ επαναφέρει στο προσκήνιο και το ζήτημα του ασύλου του Πανεπιστημίου. Το άσυλο δεν υπάρχει για να προστατεύει την ανομία και την παραβατικότητα, αλλά την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και τον ελεύθερο διάλογο.»