Την πεποίθηση του ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Μόναχο. «Οι επόμενες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα γίνουν μόνο για την οικονομία αλλά και για την ποιότητα της Δημοκρατίας» τόνισε. «Πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε» τόνισε. «Είμαστε ήδη μπροστά 10 μονάδες.» 

Ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ μπορεί να δώσει μαθήματα για το πως αντιμετωπίζει και νικάει τον λαϊκισμό ο οποίος παντού και στη χώρα μας εκφράζεται με επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και διακινεί fake  news. «Το θέμα δεν είναι να απαντάμε στο λαϊκισμό με λαϊκισμό αλλά με ξεκάθαρο σχέδιο έχοντας την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων όπως είναι αποφασισμένη να κάνει η ΝΔ» τόνισε.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα αν έκανε κάτι, το έκανε εξαιτίας της τρόικας όχι γιατί το πίστευε. Πρέπει να πάρουμε υπόψιν τις προκλήσεις του λαϊκισμού είτε προέρχεται από τη δεξιά είστε από την αριστερά και πρέπει να τον εμποδίσουμε πριν πάρει την εξουσία γιατί μετά είναι πολύ επώδυνη η διαδικασία. Βλέπουμε αυτήν την ιστορία στην Ιταλία, έχουμε νέες προκλήσεις στην Ισπανία. Οι δυνάμεις του λαϊκισμού είναι  σε άνοδο.»  

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στη «μεγάλη οικονομική ζημιά» που προκάλεσε ο λαϊκισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη χώρα. Μίλησε για 100 δις στο α εξάμηνο διακυβέρνησης.  

Αναφέρθηκε στην έξοδο της χώρας από το τρίτο πρόγραμμα στήριξης τον Αύγουστο. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η έξοδος από τις αγορές» είπε. «Και αυτό προϋποθέτει δύο πράγματα» τόνισε. «Μια γενναία ρύθμιση του χρέους και καθαρό σήμα του ΔΝΤ στις αγορές ότι είναι βιώσιμο το χρέος και μπορεί στις αγορές νε ασφάλεια και ισχυρό μήνυμα ότι θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις μεταρρυθμίσεις.»