Ως το τελευταίο μεγάλο νομοσχέδιο επί Μνημονίων το οποίο μάλιστα κυριαρχείται από θετικές διατάξεις χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας το πολυνομοσχέδιο μέτρων. Δίνοντας γραμμή επιχειρηματολογίας στους κυβερνητικούς βουλευτές ο κ. Μπαλαούρας απευθύνθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας ότι από αισχύνη θα έπρεπε να εγκαταλείψουν την αίθουσα λόγω των θετικών ρυθμίσεων σε εργασία και υγεία.

Δίνοντας παράλληλα πρόγευση για την απάντηση του Μαξίμου στα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022 ο κ. Μπαλαούρας επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας ότι μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο εξήγγειλε μείωση φόρων. “ Ο δημοσιονομικός χώρος από την υπέρβαση των πλεονασμάτων θα χρησιμοποιηθεί για μόνιμες μειώσεις φόρων και κάλυψη κοινωνικών αναγκών.Το 2019 θα έχουμε υπερβάλον πλεόνασμα 700 εκατομμύρια ευρώ το οποίο θα πάει για μόνιμη μείωση φόρων.

Το 2020 το 75% θα πάει σε μείωση φορολογίας και το 25% σε αύξηση κοινωνικών δαπανών. Το 2021 και το 2022 το ποσοστό μείωσης φόρων και αύξησης κοινωννικών δαπανών θα είναι 50-50” είπε. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ θριαμβολόγησε για τις ρυθμίσεις πουα φορούν στην εργασία ενώ για το Υπερταμείο κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι το είχε υπερψηφίσει και αυτή από τον Αύγουστο του 2015.