Να δώσει εξηγήσεις για το ταξίδι της στο Μονακό παρέα με τον Πάνο Καμμένο, ζήτησε από την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, σχετικά με το χλιδάτο ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου και της Εισαγγελέως, Ειρήνης Τζίβα στο Μονακό, τα ερωτήματα που προκύπτουν για την σχέση του υπουργού με την Εισαγγελέα είναι πολλά και κάποια από αυτά έθεσε και ο κ. Βορίδης, ζητώντας τις σχετικές εξηγήσεις.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο ταξίδι του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Μονακό όπου βρισκόταν και η  Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στις συνομιλίες του ισοβίτη για την υπόθεση NOOR 1, Μάκη Γιαννουσάκη με το λιμενικό Παναγιώτη Χριστοφορίδη, είπε: «η κυρία έχει μεταβεί στον ίδιο τόπο με τον κ. Καμμένο με τον οποίο φέρεται να έχει επαφές και συνομιλίες για το Γιανουσάκη.

Τι σχέσεις έχουν οι δυο τους και κάνουν αυτά τα τακτικά ταξίδια όπως και το άλλο στην Ιαπωνία. Στον άξονα ποιανού πράγματος ταυτίστηκαν τόσο πολύ; Ενδιαφέρον αποκτούν αυτές οι συμπτώσεις».

Κάλεσε ταυτόχρονα την κ. Τζίβα να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό.  

Σκοπιανό

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε τις εξελίξεις για το Σκοπιανό σημειώνοντας: «Έχει μεγάλη σημασία το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος που θα κάνει ο κ. Ζάεφ στον κ. Τσίπρα. Η οποιαδήποτε λύση δεν θα είναι λύση». Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για άστοχους χειρισμούς στην υπόθεση από την αρχή έως το τέλος και για μειωμένα αντανακλαστικά.  

«Κακουργηματικές οι δράσεις του Ρουβίκωνα»

Ερωτηθείς για τις δράσεις του Ρουβίκωνα είπε πως όλες οι δράσεις του είναι κακουργηματικές εκτός από κάποιες που είναι πλημμεληματικές. Είπε πως υπάρχει θέμα νομικού πλαισίου και πρότεινε να φέρει η κυβέρνηση δύο διατάξεις που αν γίνουν τότε ο Ρουβίκωνας θα τελειώσει.  

«Δεν θέλει όμως η κυβέρνηση να τις κάνει αυτές τις διατάξεις γιατί έχει τους Κυρίτσηδες που αισθάνονται κοντά στο Ρουβίκωνα» τόνισε και επιτέθηκε στο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κυρίτση λέγοντας πως είναι ένα παράδειγμα της ώσμωσης που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και άκρας αριστεράς.  «Η στρατηγική κατεύθυνση της ΝΔ είναι όλη αυτή η βία που προέρχεται από την άκρα αριστερά και στοχεύει στην κατατρομοκράτηση ανθρώπων που λαμβάνουν αποφάσεις (ΣτΕ) πρέπει να σταματήσει και είναι πολιτική προτεραιότητα της ΝΔ» κατέληξε.