Η υπαίθρια πιάτσα ναρκωτικών στο Πεδίο του Άρεως αποτέλεσε αντικείμενο ερώτησης του προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

"Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, καθώς μπροστά στα μάτια των περαστικών, οι έμποροι προσφέρουν ηρωίνη, κοκαΐνη και σίσα (φτηνή κοκαΐνη)", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολόπουλος.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογραμμίζει ότι τα θύματά τους – "εξαθλιωμένα ανθρώπινα ζόμπι" – κάνουν ουρά για να πάρουν τη δόση τους και μετά πέφτουν λιπόθυμα στο πεζοδρόμιο ή αρχίζουν να ζουν τους εφιάλτες τους, κάνοντας μάχες με αόρατους εχθρούς, βρίζοντας στο κενό ή επιτιθέμενοι ο ένας στον άλλον με μαχαίρια.

"Κοντά στα μόνιμα θύματα, έρχονται και οι «καθώς πρέπει» πελάτες.

Σταματάνε με αλάρμ τα αυτοκίνητά τους στη Μαυρομματαίων και «πετάγονται» στο Green Park να αγοράσουν «φιξάκια», όπως οι άλλοι άνθρωποι σταματάνε στο περίπτερο για να πάρουν αναψυκτικά.

Οι γείτονες ξέρουν έναν προς έναν τους εμπόρους.

Αλλά και η αστυνομία θα μπορούσε εύκολα να τους ξεχωρίσει ανάμεσα στους τοξικοεξαρτημένους.

Δεν είναι «δυστυχισμένα πρεζάκια» που αναγκάστηκαν να γίνουν «βαποράκια» για τη δόση τους, όπως θέλει ο «μύθος» που βολεύει τη μη εκδίωξή τους…

Είναι τετραπέρατοι ΕΜΠΟΡΟΙ, με ματιά αετού και απίθανα αντανακλαστικά που στήνουν τσιλιαδόρους για να ελέγχουν την περιοχή, απειλούν όσους (άσχετους) προσπαθούν να τους πλησιάσουν και ελέγχουν τη μικροκοινωνία των τοξικοεξαρτημένων σαν νονοί της μαφίας. Οι έμποροι ξεχωρίζουν σαν τις μύγες μες το γάλα ανάμεσα στα «ζόμπι». Είναι πάντα σε εγρήγορση, έτοιμοι να εξυπηρετήσουν την πελατεία ή να φοβερίσουν τους «κακοπληρωτές»…

Σε αυτό το πρεζεμπόριο μένουν απαθείς η Αστυνομία, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων."

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ερωτά τον Πρωθυπουργό και τον αρμόδιο Υπουργό, τι σκοπεύουν να πράξουν προκειμένου ν’ «απελευθερωθεί» το πεδίο του Άρεως από τους εμπόρους ναρκωτικών.