Τονίζοντας πως η Κυβέρνηση επαναβεβαιώνει με το πολυνομοσχέδιο περικοπές και μείωση του αφορολογήτου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ανέφερε πως ο υπουργός Οικονομικών «δεσμευόταν στην Αίθουσα ότι εάν μειωνόταν το αφορόλογητο κάτω από τις 9.000 ευρώ, θα παραιτείτο. Παρ’ ότι το μειώνει στα 5.686 ευρώ, παραμένει στη θέση του».

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της μονής συζήτησης και ψήφισης επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Αναμόρφωση του δικαίου των Ανωνύμων Εταιριών, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αποτελεί ειρωνεία αριστερή κυβέρνηση να εισηγείται νομοθέτημα περί ανωνύμων εταιρειών, το κατ’ εξοχήν εταιρικό κεφαλαιουχικό τύπο».

«Η κυβέρνηση έχει προσχωρήσει σε τέτοιο βαθμό στην αυτορρύθμιση των επιχειρήσεων ώστε καταργεί την κρατική εποπτεία, ακόμη και επί του ελέγχου καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου» ανέφερε, λέγοντας πως «η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, που είχε συσταθεί προ της παρούσας κυβέρνησης, προσπάθησε να βελτιώσει το υφιστάμενο πλαίσιο, να επανα-κωδικοποιήσει το νόμο περί ανωνύμων εταιρειών».

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε, θα έπρεπε να επιχειρηθεί η παρουσίαση σε ενιαίο νομοθέτημα και των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης του ν.3190/1955. Τονίζοντας πως το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα δεν είναι ευνοϊκό, υπογράμμισε ότι τα κόκκινα δάνεια είναι το κύριο πρόβλημα των επιχειρήσεων και η Κυβέρνηση όφειλε να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το θέμα αυτό. «Οφείλει, περαιτέρω, να μειώσει τη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση των επιχειρήσεων» σημείωσε επίσης ο Ν.Δένδιας.