Το δικό του πολιτικό παιχνίδι παίζει ο Πάνος Καμμένος, ποντάροντας στο εκλογικό του ακροατήριο. Και ενώ η κυβέρνηση αναμένει πλέον το κλείσιμο της συμφωνίας στο Σκοπιανό, εκείνος ανακοίνωνε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί της Τρίτης. Μάλιστα, η συνέντευξη θα γίνει στα γραφεία του κόμματος και όχι στο υπουργείο Άμυνας.

Πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για ραγδαίες εξελίξεις, με δεδομένη την άρνησή του να δεχθεί το όνομα «Μακεδονία».

Αργότερα διευκρινίστηκε ότι η συνέντευξη αφορά... οργανωτικά θέματα του κόμματος. Πάντως, θεωρείται δεδομένο ότι θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να διασώσει ό,τι μπορεί από την εκλογική του πελατεία. Σε περίπτωση που ερωτηθεί -αφού λύσει τα οργανωτικά του κόμματος- θα επαναλάβει τη θέση του: παραμένει στην κυβέρνηση, αλλά δεν στηρίζει λύση με το όνομα «Μακεδονία». 

Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στον οποίο ο κ. Καμμένος έχει κατ΄επανάληψη δηλώσει ότι έχει εμπιστοσύνη, τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση. Είπε ότι και στο ΝΑΤΟ Έλληνες υπουργοί Άμυνας κάθονται στο ίδιο τραπέζι με ομολόγους τους της ΠΓΔΜ, δεδομένου ότι η γειτονική χώρα μετέχει σε κάποιες από τις εργασίες της Συμμαχίας.